Eurajoen kirkko

Juhannuspäivä (Johannes Kastajan päivä)

Johannes Kastajalle omistetuista juhlista säilyi meillä uskonpuhdistuksen jälkeen erillisenä pyhäpäivänä vain hänen syntymäpäivänsä eli juhannus. Juhlaa on vietetty 400-luvun alkupuolelta lähtien. Sen ajankohta perustuu käsitykseen, että Johannes syntyi kuusi kuukautta ennen Jeesusta. Juhlan raamatullinen lähtökohta on Luuk. 1: 26, 36. Pelastushistoriallisesti juhannus viittaa seuraavaan jouluun. Nykyisin juhannusta vietetään kesäkuun 19. päivää seuraavana lauantaina.

Saamansa nimen (Johannes = Jumala on armollinen) mukaisesti Johannes julisti Jumalan armollista hyvyyttä, pelastusta ja syntien anteeksiantamista.

Liturgina ja saarnaajana Severi Sutinen
Kanttorina Aaron Rusava

Eurajoen seurakunta

Irjanteen kirkko

Irjanteen kirkon iltamessu

Tervetuloa hengähtämään arjen keskellä Satakunnan vanhimpaan puukirkkoon

Kuivalahden kesäteatteri, Särkäntie 199, 27170 Eurajoki

Rantajumalanpalvelus

9. sunnuntai helluntaista Totuus ja harha Kristitty joutuu elämässään kamppailemaan erottaakseen totuuden valheesta ja oikean väärästä. Jumalan tunteminen ja hänen tahtonsa kyseleminen ohjaavat häntä totuuteen.

Luvian hautausmaan kappeli

Kappelihartaus