Rippikoulu

Rippikoulun tavoitteena on, että nuori vahvistuu siinä uskossa kolmiyhteiseen Jumalaan, johon hänet on pyhässä kasteessa otettu, kasvaa rakkaudessa lähimmäiseen ja elää rukouksessa ja seurakuntayhteydessä.

Rippikoulu kestää vähintään puoli vuotta, ja yllä mainittu tavoite ohjaa sitä koko matkan ajan.

Rippikoulun alkuosa on seurakuntaan tutustumista, jonka jälkeen on leirijakso ja lopuksi yhteinen konfirmaatio.
Päivärippikoulu toteutetaan leirillä niin, että nuori on päivät leirillä ja yöt kotona.

Rippikoulut vuonna 2018:
Ykkönen: 18.–24.2.2018, konfirmaatio 11.3.2018
Kakkonen: 4.-10.6.2018, konfirmaatio 17.6.2018
Kolmonen: 25.6.–1.7.2018, konfirmaatio 8.7.2018
Nelonen: 16.–22.7.2018, konfirmaatio 29.7.2018

Jokaiselle postitetaan rippileirin lähestyessä kotiin leirikirje. Siinä kerrotaan starttipäivästä, rippileiristä, konfirmaatiosta, sekä muista niihin liittyvistä asioista.

Syksyllä 2017 käyttöön otetussa rippikoulusuunnitelmassa ehtoollinen on osa rippikoulua. Myös me Eurajoella haluamme  tehdä ehtoollisen tutuksi nuorille rippikoulun aikana. Jokaisen leirin omassa kirkkopäivässä nuoret saavat ehtoollisopetusta. Kirkkopäivässä ja nuortenmessussa vietämme yhdessä muun seurakunnan kanssa ehtoollista. Osallistumme kesän leireiltä Irjanteen iltakirkkoon, ja luonnollisesti myös konfirmaatiossa koko rippikouluryhmä osallistuu yhdessä ehtoolliselle. Nuoren perhe on tervetullut mukaan Irjanteen iltakirkon ehtoollishetkeen, joka on jokaisen leirin torstaina klo 18, Irjanteen kirkossa.

"Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Puhän Hengen nimeen ja opettaakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti." (Matt.28:18-20)

Jeesuksen antama kaste- ja lähetyskäsky on pohjana rippikoulujen järjestämiselle.