Yhteisvastuukeräys 7.2.2021 alkaen

Ikäihmisten taloudellinen ahdinko

Eri syistä johtuva köyhyys koettelee vanhusväestöä Suomessa ja maailmalla. Vuoden 2021 Yhteisvastuukeräyksen tuotolla autetaan taloudellisissa vaikeuksissa olevia ikäihmisiä niin Suomessa kuin kehittyvien maiden kriisialueilla.

Vähävaraiset vanhukset ovat usein tilanteessa, jossa vaikeudet kasaantuvat. Köyhyys aiheuttaa helposti terveydellisiä ongelmia, sosiaalista eristäytymistä, yksinäisyyttä ja digisyrjäytymistä.

Eläkeiän köyhyyden merkittäviä tekijöitä voivat olla työelämän ulkopuolelle jääminen, kotiäitiys, työkyvyttömyys, pitkäaikaistyöttömyys, pienipalkkaisuus, sairaudet – tai näiden kaikkien yhdistelmä. Listalle kuuluvat myös kallis asuminen, peritty huono-osaisuus, mielenterveyden ongelmat sekä monet yllättävät tekijät.

Suomessa vanhusten köyhyys näyttäytyy eri tavoin eri puolilla maata. Myös puuttumiskeinot ilmiöön ovat monimuotoisia. 40 prosenttia eläkeläisistämme saa eläkettä alle 1 250 euroa kuukaudessa. Karua on, että suurin yksittäinen seurakuntien ruoka-avun asiakasryhmä on vähävaraiset vanhukset.

Tämän vuode teemasta löytyy lisätietoa Yhteisvastuun verkkosivuilta.

Yhteisvastuukeräys on lähimmäisenrakkauden kansanliike

Yhteisvastuu on yksi Suomen lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

Yhteisvastuukeräyksen seurakunnan oma osuus 20 % kohdennetaan eurajokelaisten ikäihmisten talousavustuksiin ja virkistystoiminnan mahdollistamiseen. Toinen 20 % Yhteisvastuukeräyksen tuotosta ohjataan Kirkon diakoniarahaston kautta myönnettävään taloudelliseen apuun Suomessa.

Yhteisvastuukeräyksen tuotosta 60 prosenttia ohjataan vuosittain maailman katastrofialueille Yhteisvastuun kansainvälisen kumppanin Kirkon ulkomaanavun katastrofirahaston työllä. Kansainvälisen diakonian esimerkkikohdemaana on Uganda.

Keräyksen suojelijana toimii tasavallan presidentti.

#enitenyllättiköyhyys #yhteisvastuu2021

Osallistu keräykseen!

Voit osallistua keräykseen MobilePaylla – voit lahjoittaa lähettämällä halutun lahjoitussumman numeroon 50403.
MobilePaylla tehdyt lahjoitukset kerryttävät Eurajoen seurakunnan keräystulosta.

Voit tehdä lahjoituksen myös seurakuntamme nettilahjoitussivulla osoitteessa yhteisvastuu.fi/eurajoki

Jos lahjoitat pankin kautta, lisää lahjoitukseen seurakuntamme viitenumero 301042.

Yhteisvastuun pankkitilit ovat: Aktia FI82 4055 0010 4148 41, Nordea FI16 2089 1800 0067 75 ja Pohjola pankki FI14 5000 0120 2362 28.

Kiitos lahjoituksestasi!

Kirkkopalvelujen keräysluvat RA/2020/639 ja ÅLR 2020/4355.

Yhteisvastuusukat

Yhteisvastuulogon väri on virallisesti punainen Yhteisvastuusydän valkoisella taustalla, mutta voit tilata Yhteisvastuuvillasukat myös omilla lempiväreilläsi (2 väriä). Vapaaehtoiset kutovat toiveittesi mukaiset sukat. Sukkien hinta on 20€/pari

Voit tilata sukkasi Virpiltä numerosta: 0400-374 216, ilmoita väritoiveesi ja sukan koko.

Yhteisvastuuvillasukkien myynnistä saatu tuotto menee lyhentämättömänä Yhteisvastuukeräyksen hyväksi auttamaan koronasta kärsineitä ikäihmisiä Suomessa ja maailman kriisialueilla.

Kiitos!

kuvassa erivärisiä yhteisvastuusukkia