SYKSY SOI -konsertti Luvian kirkossa

SYKSY SOI -konsertti Luvian kirkossa Luvian kirkko

Lauluja ja kantelemusiikkia suomeksi ja englanniksi

Solisteina tenori Jere Hämäläinen ja baritoni Rami Mattila
Säestys ja kantele, Katri Kangas
Ohjelmassa mm. Kuulaa, Merikantoa, sekä brittiläistä- ja amerikkalaista musiikkia.
Konserttiohjelman hinta on 10€, alle 18 – vuotiaat ja opiskelijat ilmaiseksi.

Katri Kangas ja Rami Mattila ovat opiskelleet musiikkia pohjoisessa, Oulun ammattikorkeakoulussa, josta yhteistyö musiikin parissa sai alkunsa.
Rami Mattilan ja Jere Hämäläisen yhteistyö musiikin saralla alkoi Eurajoen kristillisen opiston musiikkilinjalla ja yhteisiä opintoja löytyy myös Palmgren- konservatoriosta. He ovat esiintyneet yhdessä mm. Tasalan talviteatterin musikaaleissa sekä Kuivalahden kesäteatterin Tukkijoella – laulunäytelmässä. Molemmat tekevät solistikeikkoja ja laulavat yhdessä Vähäpojat- lauluyhtyeessä.

Raumalaissyntyinen Katri Kangas muutti Hailuotoon ja aloitti Oulun konservatoriossa kanteleen soiton 9-vuotiaana. Alun 36-kielinen kotikantele vaihtui taitojen kartuttua 38-kieliseen konserttikanteleeseen. Opettajina ovat tomineet Antti Paakinaho, Mari Köykkä ja Sari Hukari. Musiikkiopistotason tutkinnon Katri suoritti 2012 keväällä ja valmistui OAMK:sta kanteleensoiton opettajaksi keväällä 2018.

Kanteleesta: tämän hetkinen kantele on 39-kielinen Lovikka – merkkinen konserttikantele. Kyseessä on akustinen soitin, jossa on kaksi sisäistä mikrofonia. Kanteleessa olevan koneiston käyttö on haastavaa, mutta sen avulla voidaan kanteletta soittaa hyvin monipuolisesti.
27- vuotiaan Katrilla on soittovuosia takana 18 vuotta, idoleita ovat Ida Elina ja Maija Kauhanen
Koneistokantele on kovin nuori soitin, kun sitä verrataan muihin klassisen musiikin soittimiin. Se kehittyi vasta 1920- luvulla. Kaikkien tuntema pieni 5-kielinen kantele on maailman vanhimpia soittimia ja Suomen kansallissoitin.

Luvialta kotoisin oleva Rami Mattila opiskelee Oulun Ammattikorkeakoulussa musiikkipedagogin koulutusohjelmassa, pääaineenaan klassinen laulu. Opettajana toimii Markku Liukkonen. Rami on tehnyt paljon musiikkiteatteria joista viimeisimpinä Oulun kaupunginteatterin Neljän tien risteys – ooppera, Prinsessa ja villijoutsenet- satuooppera, sekä Pilatuksen rooli INRI- pääsiäismusikaalissa.

Raumalainen tenori Jere Hämäläinen on opiskellut laulua Petri Antikaisen johdolla Tampereen ammattikorkeakoulussa ja valmistui esittävän säveltaiteen koulutusohjelmasta syksyllä 2017. Jere tunnetaan mm. Voice of Finland – ohjelman kilpailijana.

Lisätietoja:

Rami Mattila

Katri Kangas

Jere Hämäläinen

"Joulun taikaa" -konsertti Luvian kirkossa

Esiintyjinä Matti Silmu; laulu, Sonja Linden; laulu ja Sami Nieminen; laulu ja säestykset

Juhlava Joulukonsertti

Lapsi- ja nuorisokuoro Katajanmarjojen, kamarikuoro Sempre-Balanssin ja sekakuoro Temporin perinteinen joulukonsertti.