Erämaa iloitsee - konsertti

Erämaa iloitsee - konsertti

Suvi Lehtonen-Gräsbeck, laulu Folke Gräsbeck, piano Erämaa iloitsee -konsertti Luvian kirkossa 14.4.2019 klo 18.00 Vapaa pääsy

Suvi ja Folke Gräsbeck pitävät ” Erämaa iloitsee” –nimisen konsertin

Suvi matkusti Israeliin ensimmäisen kerran jo 8-vuotiaana, ja sen jälkeen hän on ahkerasti keräillyt heprealaisia lauluja. Palmusunnuntaina esitettävän ohjelman laajimman ryhmän muodostavat ns. Yad ha Smona-laulut. ( Suomalaiset perustivat v.1971 Mateh Yehudan –kuntaan yhteistoimintatilan nimeltä Yad ha Smona.) Israelin klassista nykymusiikkia edustaa Ron Weidbergin säveltämä Psalmi 2. Weidberg tunnetaan Suomessa Israelin johtavana Sibelius-tutkijana. Konsertissa kuullaan myös suomalaisia hengellisiä lauluja.

Suvi Gräsbeckin pianistipuoliso on monen vuoden ajan levyttänyt Sibeliuksen ohjelmistoa levy-yhtiö BIS:ille. Suvin ja Folken yhteisessä konsertissa kuullaan yksi harvoista Sibeliuksen Raamattuun liittyvistä sävellyksistä, Belsazarin pidot.

Se on neliosainen sarja, johon sisältyy Juutalaisen tytön laulu, jonka Suvi laulaa.

Kertomus on peräisin Hjalmar Procopen näytelmästä, joka pohjautuu Raamatun Danielin kirjan 5. lukuun.

Paula ja Heikki Hermosen kotona Luvialla, Niementie 30.

Lähetyspiiri

Terveisiä nimikkoläheteiltä, hartaus, yhteislaulua ja kahvittelua.

Kevään voimaa ja virvoitusta

Keväistä musiikkia viiden kirkkonkuoron voimin.

Paat Pubissa Luvian Laitakarissa

Virsiä ja viiniä -ilta Paat Pubissa