PERUTTU Palmusunnuntain konsertti

Eurajoen kirkko

PERHEKVARTETTI VARONEN JA MARIA VERRONEN KONSERTOIVAT PALMUSUNNUNTAINA

Palmusunnuntaina 5.4. klo 15.00 kuullaan Eurajoen kirkossa mielenkiintoinen ja monipuolinen konsertti. Esiintymässä on 20 vuotta yhdessä soittanut sellistipariskunta Anna-Maaria ja Olli Varonen. Kahdessa vuosikymmenessä duo on kasvanut myös perhekvartetiksi; Anni-Elina (2006) on oboisti ja Elli-Aliisa (2008) soittaa puolestaan viulua.

Selloduo on konsertoinut satojen kotimaisten esitysten lisäksi Ruotsissa, Espanjassa, Unkarissa, Tsekissä, Virossa ja Senegalissa. Omia levyjä duo on julkaissut neljä. Lisäksi duo on tehnyt yhteislevyn Jaakko Löytyn kanssa, jonka herättäjäyhdistys julkaisi kesällä 2018. Radio- ja tv-esiintymisiä duolla on ollut Suomessa, Ruotsissa, Unkarissa ja Senegalissa. Myös perhekvartettina Varoset ovat esiintyneet jo kolmisen vuotta. Kotimaan lisäksi kvartetti on esiintynyt Tukholmassa 2018, jolloin kvartetista tehtiin myös haastatteluohjelma Ruotsin yleisradioon.

Urkuri Maria Verrosen kanssa Varoset ovat tehneet yhteistyötä jo useita vuosia. Myös palmusunnuntaina kuullaan Varosten ja Verrosen yhteisesityksenä Antonio Vivaldin kaksoissellokonsertto, joka alun perin on kirjoitettu sellosolisteille ja orkesterille. Nyt teos kuullaan siis sellojen ja urkujen yhteisesityksenä.

Barokin lisäksi konsertissa kuullaan tuttuja wieniläisklassisia säveliä ja romantiikan mestareiden teoksia. Palmusunnuntain raikas ohjelma sisältää myös hengellisiä säveliä ja Varosten omaakin tuotantoa. Konsertti loppuu Lianderin tuttuun kappaleeseen Käy yrttitarhasta polku, jolla laskeudutaan ottamaan vastaan hiljaista viikkoa.

Vapaa pääsy, ohjelma 10 e.