Avoin kahvila omaishoitajille ja kaikille omaishoidosta kiinostuneille

ke 16.9. kello 13.00 - to 19.11. kello 15.00
Luvian seurakuntakeskus

Avoin kahvila kaikille omaishoitajille ja omaishoidosta kiinnostuneille Luvian seurakuntakeskuksessa Olet lämpimästi tervetullut Avoimen kahvilan tapaamiseen! Näin poikkeusaikana huomioimme kokoontumisessa vaadittavat riittävät turvavälit ja hyvän käsihygienian. Pyrimme välttämään myös yhteislaulua ja jätämme kahvihetken pitämättä syksyn kerhoissa.

KUKA ON OMAISHOITAJA?


Suomessa on yli 350 000 omaishoitajaa. Omaishoito koskettaa kaikenikäisiä ihmisiä erilaisissa elämänvaiheissa.Suomen omaishoidon verkoston määritelmän mukaan omaishoitaja on henkilö, joka pitää huolta perheenjäsenestään tai muusta läheisestään, joka sairaudesta, vammaisuudesta tai muusta erityisestä hoivan tarpeesta johtuen ei selviydy arjestaan omatoimisesti.

Tällä määritelmällä toivotamme kaikki tulevat, nykyiset ja entiset omaishoitajat sekä omaishoidosta kiinnostuneet tervetulleeksi mukaan kahvilaamme! Avoimen kahvilan toiminta on kaikille avointa, eikä edellytä sopimusta omaishoidon tuesta.

Omaishoitajien tukitoiminnan uranuurtaja Yhdysvalloissa, Rosalyn Carter, on todennut, että maailmassa on vain neljänlaisia ihmisiä:

  • heitä, jotka ovat olleet omaishoitajia,

  • heitä, jotka ovat omaishoitajia,

  • heitä, joista tulee omaishoitajia,

  • heitä, jotka tarvitsevat omaishoitajia.

Tervetuloa mukaan mukavien ihmisten kahvilaan!

Kahvilan emäntänä toimii Virpi Rönkkömäki-Mäntynen, kahvilassa vierailee joinakin kertoina eri alojen asiantuntijoita.


Järjestäjä

Eurajoen seurakunta