Urkukonsertti

su 26.9. kello 17.00
Mustavalkoinen kuva. Tummahiuksisen miehen profiili urkujen koskettimiston edessä.
Eurajoen kirkko

Eurajoen kirkon urkujen 1-vuotiskonsertti, Santeri Siimes, urut

Santeri Siimes, urut

Vapaa pääsy, ohjelma 20 e.

Eurajoen kirkon yhden vuoden ikään ehtineitä urkuja juhlitaan 26.9. urkukonsertilla. Esiintymässä on helsinkiläinen urkuri ja säveltäjä Santeri Siimes, jonka ohjelmassa on meillä harvoin kuultua Iberian niemimaan urkumusiikkia. Iberian vanhan musiikin omaperäinen, rikas ja kiehtova maailma ulottuu ajattomasta meditatiivisuudesta räväkkään taistelumusiikkiin, ja sitä Siimes esittelee valikoimalla 1500–1700-lukujen keskeisimpien iberialaissäveltäjien (mm. Francisco Correa de Arauxo ja Juan Cabanilles) teoksia. Konsertin päätteeksi kuullaan vielä näyte Siimeksen omasta tuotannosta, historialliselle iberialaiselle urkutyypille sävelletty Cinco tientos.