Luvian kirkko, kuvattu parvelta alttarille Luvian kirkko

Koronarajoitukset seurakunnassamme, päivitetty 25.11.2021

4.6.2021 15.53

Seuraamme aluehallintoviraston ja sairaanhoitopiirien määräyksiä ja ohjeita. Ohjeistusta tarkennetaan tarvittaessa.

Koronaohjeet

Ohjeet Eurajoen seurakunnan tilaisuuksiin ajalle 25.11-22.12.2021

Eurajoen seurakunnassa otetaan käyttöön koronapassi sisätiloissa järjestettävissä yli 50 hengen konserteissa, kauneimmissa joululauluissa ja muissa avoimissa yleisötilaisuuksissa. Henkilömäärärajoitus ei koske jumalanpalveluksia tai kirkollisia toimituksia ja näissä ei koronapassi ole käytössä. Tilaisuuksissa, joissa koronapassi on käytössä, ei ole henkilömäärärajoituksia. Alle 50 osallistujan tai ulkotiloissa järjestettäviä kokoontumisia koronapassi ei tällä hetkellä koske.

Osallistuja voi esittää Omakannasta saatavan koronapassin joko paperitulosteena tai mobiililaitteestaan. Kolmen vuorokauden sisällä otettu negatiivinen koronatestitulos korvaa koronapassin.

Satasairaalan voimassa olevat alueelliset suosituksetLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Jumalanpalvelukset ja kirkolliset toimitukset, ei henkilömäärä rajoitusta

Henkilömäärärajoitus ei koske jumalanpalveluksia tai kirkollisia toimituksia. Tässä ohjeistusta koskien jumalanpalveluksia ja kirkollisia toimituksia (kaste, vihkiminen ja hautaan siunaaminen)

• tilaisuuksiin voi osallistua vain terveenä
  • tilaisuuksissa noudatetaan mahdollisuuksien mukaan etäisyyksiä
  • tiloissa huolehditaan hyvästä hygieniasta
  • vahva maskisuositus

Konsertit, Kauneimmat Joululaulut ja muut seurakunnan avoimet yleisötilaisuudet: ohjeita koronapassin käyttöön

Sisätiloissa järjestettävissä yli 50 hengen konserteissa ja muissa yleisötilaisuuksissa on käytössä koronapassi.  Rajoitus koskee myös säännöllisesti kokoontuvia piirejä ja kerhoja, yksittäisiä juhlatilaisuuksia yms., joiden osallistujamäärän oletetaan olevan yli 50 henkilöä.  Koronapassia edellytetään myös tilaisuuksia toteuttamaan tulevilta vapaaehtoisilta ja esiintyjiltä (esim. kuorot).

Koronapassi tarkistetaan toimipisteen ovella tilaisuuteen saavuttaessa.

Osanottaja voi esittää Omakannasta saatavan koronapassin joko paperitulosteena tai mobiililaitteestaan.

Koronapassia ei edellytetä alle 16-vuotiailta.

Mikäli tilaisuuteen osallistuu yli 50 eri-ikäistä henkilöä, koronapassi tarkistetaan kaikilta yli 16-vuotiailta.

Kokoontumisrajoitukset eivät koske julkisyhteisön virallisia tilaisuuksia, kuten kirkkovaltuuston kokouksia.

Seurakunnan tiloissa muiden kuin seurakunnan järjestämät tilaisuudet ovat järjestäjien vastuulla.

Koronapassia edellytetään mm. seuraavissa seurakunnan tilaisuuksissa:

• Kaikki Kauneimmat Joululaulut -tilaisuudet
  • Avoimet konsertit, jotka ovat seurakunnan järjestämiä.
  • Avoimet tapahtumat (esim. myyjäiset ja muut joulun ajan tapahtumat), joiden henkilömäärä voi ylittää 50 henkilöä
  • Seurakunnan järjestämät joulujuhlat, lukuun ottamatta tilaisuudet, joihin tiedetään ennakkoon tulevan alle 50 henkilöä
  • Piirit, kerhot ja avoimet kokoontumiset, joiden henkilömäärä voi ylittää 50 henkilöä.

Koronapassia ei edellytetä

• Jumalanpalvelukset
  • Kirkolliset toimitukset
  • Hartaustilaisuudet esim. Jouluaaton hartaudet
  • Tilaisuudet, joissa kokoontuu vain alle 16-vuotiaita (esim. rippikouluryhmien kokoontumiset)
  • Ulkotiloissa järjestettävät tilaisuudet
  • Tilaisuudet, joiden osallistujamäärän tiedetään jäävän alle 50 henkilön (esim. ilmoittautumista vaativat tai kutsuvierastilaisuudet)
  • Seurakunnan pienpiirit ja -ryhmät, joiden osallistujamäärä on selvästi alle 50 henkilöä

Ohje koronapassin saamiseksi

Osanottaja voi ladata koronapassin OmakannastaLinkki avautuu uudessa välilehdessä joko paperitulosteena tai mobiililaitteestaan.
Ohje koronapassin lataamiseen löytyy tästä linkistä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Tietoa koronatodistuksen lukijasta ja koronatodistuksen lukijan tietoturva löytyvät tästä linkistä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

THL ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Ohje koronavirustartuntojen ehkäisemisestä yleisötilaisuuksien ja yleisten kokoontumisten yhteydessä sekä eräiden tilojen käytössä (minedu.fi)Linkki avautuu uudessa välilehdessä