Luvian kirkko, kuvattu parvelta alttarille Luvian kirkko

Koronarajoitukset seurakunnassamme, päivitetty 4.6.2021

4.6.2021 15.53

Satakunnan alueella on mahdollista järjestää 1.6. alkaen seurakuntien tilaisuuksia ilman henkilörajoituksia edellyttäen, että ne voidaan järjestää terveysturvallisesti.

Tiloissa tulee noudattaa turvavälejä. Käsien pesemiseen tai desinfiointiin tulee tarjota mahdollisuus. Tilaisuuksiin osallistuville ja tiloissa asioiville suositellaan vahvasti kasvomaskin käyttöä. Tilaisuuksiin saa tulla vain täysin terveenä.

Koronaohjeet

Avin määräämät kokoontumisrajoitukset Satakunnassa

Lounais-Suomen aluehallintovirasto purkaa Satakunnassa voimassa olevat kokoontumisrajoitukset. Satakunnan alueella voi 1.6.2021 alkaen järjestää sisätiloissa ja ulkotiloissa yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia terveysturvallisesti ilman henkilömäärärajoitusta.

Avi kumosi uudella päätöksellään aiemman päätöksensä yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärän rajoittamisesta Satakunnan kuntien alueella 26.5.-8.6.2021.

Aluehallintoviraston tiedote 1.6.2021Linkki avautuu uudessa välilehdessä
Satasairaalan voimassa olevat alueelliset suosituksetLinkki avautuu uudessa välilehdessä

THL ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Tuomiokapitulin ohjeistus 4.6.2021

Satakunnan alueella on 1.6. alkaen ollut mahdollista järjestää seurakuntien tilaisuuksia ilman henkilörajoituksia edellyttäen, että ne voidaan järjestää terveysturvallisesti. Tämä ohje on voimassa toistaiseksi.

Sekä Satakunnassa että Varsinais-Suomessa kaikkien tilaisuuksien järjestämisen edellytyksenä on, että tilaisuus voidaan toteuttaa terveysturvallisesti.
Tiloissa tulee noudattaa turvavälejä.
Käsien pesemiseen tai desinfiointiin tulee tarjota mahdollisuus.
Tilaisuuksiin osallistuville ja tiloissa asioiville suositellaan kasvomaskin käyttöä.
Tilaisuuksiin saa tulla terveenä. Tämä koskee myös työntekijöitä ja kirkollisten toimitusten osallistujia.

Epäselvissä tilanteissa tai paikallisen epidemiatilanteen muuttuessa olennaisesti seurakunnan tulee olla yhteydessä paikallisiin terveysviranomaisiin ja seurattava heidän antamiaan ohjeita.

Kesän rippikoulut voivat toteutua

Rippikoulut ja -leirit voidaan toteuttaa suunnitellusti. Seurakuntiin on lähetetty ohjeita rippikoulun suunnittelun tueksi.

Seurakuntien tulee seurata paikallista tilannetta

Tuomiokapituli lähettää uusia ohjeita Avin seuraavan päätöksen jälkeen.

Kesän konfirmaatiot

AVIlta saamiemme uusien ohjeiden mukaan kokoontumisrajoitukset poistuvat satakunnassa. Sisätiloissa on kuitenkin turvaväli- ja maskisuositus voimassa. Tämä tarkoittaa sitä, että konfirmaatiot voidaan järjestää yhdessä erässä klo 12 ja vieraat saavat tulla kirkkoon. Kuitenkin on huomioitava, että turvavälein Eurajoen kirkkoon mahtuu noin 200 henkeä ja Luvian kirkkoon noin 180. Tämä tarkoittaa sitä, että kansainvälisyysriparin ja Luontoriparin konfirmaatioon kukin nuori voi kutsua 7-8 vierasta. Musariparin ja Luovariparin konfirmaatioihin mahtuu kultakin nuorelta noin 15 vierasta. Tiedotamme vierasmäärästä vielä ryhmäkohtaisesti.

Mikäli koronatilanne pahenee satakunnassa, varaudumme tarvittaessa toimittamaan kesän konfirmaatiot kahdessa erässä. Mikäli konfirmaatio on kahdessa erässä, ensimmäinen konfrimaatio on klo 11 ja toinen klo 13. Tällöin messun kesto on noin 1h.
Musariparin konfirmaatio on valmiiksi kahdessa erässä, joten sitä ei välttämättä tarvitse pilkkoa enää pienempiin osiin.