Uutislistaukseen

Luvian kirkko, kuvattu parvelta alttarille Luvian kirkko

Koronarajoitukset seurakunnassamme, päivitetty 17.8.2021

4.6.2021 15.53

Tilaisuuksissa tulee noudattaa turvavälejä. Käsien pesemiseen tai desinfiointiin tulee olla mahdollisuus. Tilaisuuksiin osallistuville ja tiloissa asioiville suositellaan vahvasti kasvomaskin käyttöä. Tilaisuuksiin saa tulla vain täysin terveenä. 

Koronaohjeet

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on antanut 13.8.2021 Satakunnan maakuntaan kuuluvia kuntia (Eura, Eurajoki, Huittinen, Kokemäki, Rauma, Säkylä) koskevan ohjeen. Se on voimassa 16.8.-14.9.2021. 
Tiedote - Aluehallintovirasto (avi.fi)Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Lue lisää:
Satasairaalan voimassa olevat alueelliset suosituksetLinkki avautuu uudessa välilehdessä
THL ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Tuomiokapitulin ohjeistus 13.8.2021

Turun arkkihiippakunnan tuomiokapituli antaa viranomaisten päätösten johdosta kaikkia arkkihiippakunnan seurakuntia koskevan ohjeen. Ohjeet ovat voimassa toistaiseksi. Tuomiokapituli seuraa tilannetta ja ohjeistaa tarvittaessa.  

Epidemiatilanne on edelleen vakava, mutta rokotusten edistyminen tuo tilanteeseen toivoa ja mahdollisuuksia toteuttaa toimintaa eri tavalla kuin viime syksynä. Seurakunnan toimintaa on tärkeää käynnistää kaikilta niiltä osin kuin se on terveysturvallisesti mahdollista. Toiminnan käynnistäminen on mahdollista, kun huolehdimme siisteydestä, käsihygieniasta, turvaväleistä ja maskien käyttämisestä.   

Kaikki seurakuntien tilaisuudet (mukaan luettuna jumalanpalvelukset, kirkolliset toimitukset ja konfirmaatiot) sekä seurakuntien tiloissa tapahtuvat tilaisuudet voidaan järjestää sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa ilman henkilömäärärajoituksia. 

Sisätiloissa järjestettävissä yli kymmenen hengen kokoontumisissa osallistujilla täytyy olla mahdollisuus säilyttää kahden metrin turvavälit toisiinsa. Tämä määräys ei koske samassa taloudessa asuvia henkilöitä.  

Yli 50 henkilön ulkotilaisuuksissa osallistujilla täytyy olla mahdollisuus välttää fyysinen kontakti toisiinsa, mutta tietyn mittaisia turvavälejä ei enää vaadita. 

Jos sisätiloissa järjestetyssä tilaisuudessa on yli kymmenen henkilöä ja ulkotiloissa yli 50 henkilöä, tilaisuuden järjestelyissä on noudatettava opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 31.5.2021 julkaisemaa ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemisestä. 

Ohje koronavirustartuntojen ehkäisemisestä yleisötilaisuuksien ja yleisten kokoontumisten yhteydessä sekä eräiden tilojen käytössä (minedu.fi)Linkki avautuu uudessa välilehdessä 

 

Jumalanpalvelukset ja kirkolliset toimitukset 

Jumalanpalveluksia ja kirkollisia toimituksia tulee toteuttaa terveysturvallisuus huomioiden ja perhekuntien välisistä turvaväleistä huolehtien. Erityistä huomiota on kiinnitettävä siihen, että turvavälit on mahdollista säilyttää, eikä kulkuväylille synny ruuhkia. Ehtoollisen jakopisteitä on hyvä olla kirkossa useampia, jotta ihmisten ei tarvitse liikkua laajasti. Vapaaehtoisten mukana olemista messujen toteuttamisessa on hyvä pyrkiä mahdollistamaan. Messussa voidaan laulaa. 

 

Pienryhmätoiminta 

Pienryhmätoimintaa voidaan aloittaa, kun huolehditaan turvaväleistä ja hygieniasta. Myös kuorot voivat aloittaa toiminnan, jos tila mahdollistaa riittävät etäisyydet. On hyvä miettiä erilaiset tekijät, jotka mahdollistavat turvallisen laulamisen.