Toimintaa

Seurakunnan lähetystyö sekä kokoaa että lähettää. Erilaiset tapahtumat, juhlat, tempaukset ja säännölliset piirit kokoavat seurakuntalaisia yhteen. Adventti-, pääsiäis- ja juhannusjuhla kutsuvat seurakuntalaisia saamaan tietoa lähetystyöstä, viettämään yhdessä juhlaa ja lahjoittamaan omastaan lähetystyön hyväksi. Luvialla nautitaan vappuna herkullisesta vappulounaasta, lähetystyön hyväksi, sekä vietetään tammikuussa Miestenpäivää lähetyksen merkeissä. Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksissa kerättävä kolehti menee Suomen Lähetysseuran hyväksi. Lähetyspiirit kokoontuvat noin kerran kuukaudessa, samoin Toivoa naisille -tapaamisia on kerran kuukaudessa, lähetyksen neulepiirissä ahkeroidaan kahden viikon välein. Seurakunnalla on kirkon eri lähetysjärjestöjen kautta eri puolilla maailmaa omat nimikkolähetit ja -kohteet.

Lähetystyön toimintaa suunnittelee ja toteuttaa lähetystyön vastuuryhmä yhdessä lähetyssihteerin ja lähetyspapin kanssa. Lisäksi mukana on iso joukko vapaaehtoisia. Voisitko sinäkin tulla mukaan vapaaehtoiseksi, tehtäviä löytyy varmasti.

Kansainvälinen vastuu ulottuu myös auttamistoimintaan ilman varsinaista lähetystehtävää. Eurajoen seurakunnalla on ystävyysseurakunnat Pietarissa ja Viron Saarenmaalla. Lisäksi seurakunta tukee taloudellisesti Hampurin merimieskirkon toimintaa järjestäen mm. syksyisin lapskoussilounaan Luodon leirikeskuksessa.

Säännöllisesti kokoontuvat piirit

Lähetyspiirit

Lähetyspiirit kokoontuvat eri kylissä noin kerran kuukaudessa, kesäaikaan mökeillä Kuivalahdella. Näissä kokoontumisissa mm. luetaan seurakunnan omien nimikkolähettien kirjeitä eri puolilta maailmaa. Usein myös kerätään kolehti lähetystyön hyväksi tai järjestetään mukavat arpajaiset, joiden tuotolla tuetaan lähetystyötä.

Toivoa naisille

Kokoonnumme noin kerran kuukaudessa rukoilemaan Toivoa naisille -rukouskalenterin avulla maailman kärsivien naisten puolesta. Rukouksen lisäksi kahvittelemme ja teemme jotain erilaista joka kerta. Olemme mm. askarrelleet, laulaneet, tehneet kävelylenkkejä, musisoineet ja kokkailleet. Rukousosiossa käytämme rukouskalenteria, johon on valmiiksi kirjoitettu rukous kuukauden jokaiselle päivälle, ei siis tarvitse jännittää vaikket olisikaan kokenut ääneen rukoilija, riittää kun osaat lukea. Voit myös osallistua rukoukseen äänettömästi.

Olet lämpimästi tervetullut mukaan!

Lähetyksen neulepiiri

Lähetyksen neulepiirin ahkerat naiset laittavat puikot heilumaan kahden viikon välein seurakuntakeskus Tapulissa, tai kodeissa. Neuleitten lisäksi on tehty mm. kaulakoruja virkaten, napeista ja itse huovutetuista "helmistä", sekä ommeltu essuja ja laukkuja. Neulepiiriläiset ovat osallistuneet myös käsitöitten esille asettamiseen ja myymiseen.

Käsitöitä myydään lähetyksen eri tilaisuuksissa, lähetysmyyjäisissä ja iltatorilla. Tuotto menee yleensä omien nimikkolähettien ja -kohteitten hyväksi.

Neulepiirin ohjelmaan kuuluu myös hartaus, lauluja ja tarjoilua, sekä infoa tulevista tilaisuuksista ja tapahtumista.