Lapset ja lapsiperheet kirkossa

 

Perhekirkko on koko perheen lyhyt jumalanpalvelus, johon kutsutaan erityisesti päiväkerholaisia. Päiväkerholaiset laulavat kirkossa kerhossa oppimiaan lauluja. Perhekirkossa lapsi saa näkyä ja kuulua. Perhekirkossa on aina jokin teema, jonka ympärille jumalanpalvelus rakennetaan toiminnallisesti.

Syksyn 2021 perhekirkot:

  • Luvialla 3.10. klo 10
  • Eurajoella 7.11. klo 10 

 

Perheiden messu on uudenlainen ehtoollisjumalanpalvelus Eurajoen kirkossa, johon lapsiperheet ovat erityisen tervetulleita. Perheiden messussa järjestetään pyhäkoulu, johon ovat tervetulleita kaikenikäiset lapset. Messu alkaa yhteisesti ja lapset siirtyvät sakastiin pyhäkouluun päivän virren aikana pyhäkoulunopettajan johdolla. Pyhäkoulussa lapsille on omaa ohjelmaa ja aikuiset saavat keskittyä jumalanpalvelukseen. Pyhäkoulu päättyy ehtoolliseen mennessä niin että lapset saavat olla mukana messun loppuun. Perheiden messusta ja pyhäkoulusta saa lisätietoa nuorisotyönohjaaja Idalta.

 

Lasten aamukirkko on lyhyt kirkkohetki, joka kestää noin puoli tuntia. Kirkkoon kutsutaan kaikkia lapsia kotoa, koulusta ja päivähoidosta. Korona-varotoimenpiteenä aamukirkot ovat toistaiseksi tauolla. 

 

 

lapsia jonossa makaamassa kirkon keskikäytävällä
Päiväkerholaisten kirkkoon tutustuminen. Eurajoen kirkko
Lapset katsovat jouluseimeä
Päiväkerholaiset ihmettelevät jouluseimeä Luvian kirkossa

Päiväkerholaiset tutustumassa Luvian kirkkoon