Isoskoulutuksen korvaavat tehtävät

Jos missasit isoskoulutuksen, tältä sivulta voit löytää korvaavat tehtävät!
 

Huom! Kaikkiin isoskoulutuksiin ei välttämättä ole korvaavia tehtäviä sillä tiettyjä asioita ei voi opetella etänä!

Palauta tehtävät kunkin tehtävän oman ohjeen mukaan.

ISKO 31.8 Ryhmäyttäminen

Ryhmäyttäminen tarkoittaa prosessia, jossa on tärkeintä ryhmän jäsenten keskinäinen tunteminen, vuorovaikutus, luottamus ja viihtyminen. Ryhmäytyminen alkaa ryhmän jäsenten oppiessa tuntemaan toisensa mahdollisimman hyvin. Apuvälineinä ryhmäyttämiseen käytetään erilaisia leikkejä ja harjoitteita. 

Ei riitä, että oppii tuntemaan kanssaihmiset nimeltä. Ryhmän tiivistyminen vie aikaa, luottamuksellinen ilmapiirin ja suhtautumisen aikaansaaminen  on avain todellisen yhteistoiminnan aikaansaamiseen.

Ryhmäytymisen tarkoituksena on tutustua ryhmän jäseniin paremmin, jokaisen jäsenen tulisi tuntea olonsa mukavaksi ja turvalliseksi niin että ryhmässä toimiminen olisi mahdollisimman jouhevaa. Ryhmäytymisen tarkoitus on kannustavan oppimisympäristön syntyminen. Hyvin ryhmäytynyt rippikouluryhmä edistää omaa oppimistaan ja lisää hyvinvointia leirillä sekä ehkäisee ulkopuolisuuden tunnetta. 

Tehtävät:

1) Mieti omaa rippileiriäsi tai kokemustasi isosena rippileirillä. Millainen ryhmä teistä muodostui? Lähtikö ryhmä helposti mukaan yhteiseen toimintaan? Minkälaisia juttuja teitte ryhmänä mielellänne? Miten raamisryhmät toimivat? Mikä ei leirillä tukenut ryhmän toimintaa? Vastaa kokonaisin lausein!

2) Ryhmäytykseen käytetään yleensä erilaisia leikkejä ja harjoitteita. Tutustu Omnian ryhmäyttämisen ABC-oppaaseen ja lue erilaisista ryhmäytysharjoitteista sivuilta 4-11. Mitkä sinusta olisi kivoja harjoitteita ryhmäytykseen? Perustele vastauksesi! Omnian sivuille pääset alla olevasta linkistä.

Ryhmäyttämisen-ABC.pdf (omnia.fi)

Tehtävien palautus Hannalle sähköpostilla (hanna.karmeranta@evl.fi) 31.10 mennessä!

ISKO 13.9 Hartauden pitäminen

 

Jokainen isoskoulutuslainen harjoittelee hartauden pitämistä vuoden aikana. Kakkosvuotiset pitävät nuortenillan. Jos nuortenillassa pidettävä hartaus jännittää, hartauden voi pitää myös esimerkiksi nuorten leirillä.  

Mikä ylipäätään on hartaus? 

Hartaus on lyhyt hiljentymishetki, jossa luetaan yleensä Raamattua, rukoillaan ja lauletaan yhdessä. Hartauden tarkoitus on opettaa hiljentymään Jumalan edessä ja tuoda jokin ajatus Jumalasta toisten pohdittavaksi sekä luoda yhteyttä sekä meidän ihmisten välille, että ihmisen ja Jumalan välille.   

Katso pastori Johan Savolan video hartauden teosta.  Johan Savola: Miten pidetään hyvä hartaus? - YouTube

 

Tehtävät: 

  1. Muistele omaa rippileiriäsi. Joka ilta on yleensä päättynyt hartauteen. Mitä niistä on jäänyt mieleen? Tai muistuuko mieleesi kenties nuortenillassa pidetty hartaus? 

  1. Minkälaisia apuvälineitä hartauden tekoon pastori Savola esittelee? 

 

  1. Alla olevasta linkistä pääset lukemaan erilaisia kirjoitettuja hartauksia. Valitse niistä jokin ja merkitse vastaukseesi minkä hartauden valitsit (kirjoittaja ja päivämäärä) ja vastaa alla oleviin kysymyksiin! 

https://evl.fi/verkkokirkko/hartaudet/sana-sinulleLinkki avautuu uudessa välilehdessä 

  1. Oliko hartaus mielestäsi helppo ymmärtää? Oliko hartaus mielestäsi tylsä vai mielenkiintoinen? 

  1. Minkälaisen kuvan teksti antaa kristinuskosta? Mitä Jumalasta kerrotaan? 

  1. Mitä on hartauden sanoma? 

 

Isoskoulutuksesta saat vielä ohjelapun hartauden tekoon. Omaa hartautta tehdään ISKOssa 11.10. Kannattaa miettiä jo vähän etukäteen aihetta.

Nämä korvaavat tehtävät palautetaan Hannalle 31.10 mennessä sähköpostilla (hanna.karmeranta@evl.fi)