KUULUTUS SEURAKUNTAVAALEISTA

Eurajoen seurakunnassa toimitetaan 20.11.2022 seurakuntavaalit, joissa valitaan vuoden 2023 alusta alkavaksi nelivuotiskaudeksi 23 jäsentä kirkkovaltuustoon.

Vaalit toimitetaan 20.11.2022 seurakunnan äänestysalueiden äänestyspaikoissa seuraavasti:

Eurajoen äänestysalue, Eurajoen kirkko, osoite Kirkkotie 8, 27100 Eurajoki,
20.11.2022 kello 11.00 – 20.00.

Luvian äänestysalue, Luvian kirkko, osoite Luvian Kirkkotie 14, 29100 Luvia,
20.11.2022 kello 11.00 – 20.00.

Äänioikeutettu 15.8.2022 tämän seurakunnan läsnä olevaksi merkitty ja 16 vuotta viimeistään 20.11.2022 täyttävä seurakunnan jäsen saa äänestää oman alueensa äänestyspaikassa.

Seurakuntavaalista ja äänestyspaikoista löytyy tietoa myös seurakunnan kotisivuilta osoitteesta eurajoenseurakunta.fi sekä osoitteesta seurakuntavaalit.fi.

Eurajoella 3.10.2022
Eurajoen seurakunnan vaalilautakunnan puolesta
Puheenjohtaja Jukka Kujala

ILMOITUS

Eurajoen seurakunnassa 20.11.2022 toimitettavien seurakuntavaalien ehdokaslistojen yhdistelmä on nähtävänä 30.10.–20.11.2022 seurakuntatoimiston ilmoitustaululla, osoite: Kukkapolku 2, 27100 Eurajoki.

Ehdokaslistojen yhdistelmiä on saatavana seurakuntatoimistosta ja Luvian palvelupisteestä aukioloaikoina maanantaisin ja torstaisin klo 9-12. Lisätietoja löytyy myös vaalien verkkosivuilta seurakuntavaalit.fi.

Eurajoki 3.10.2022
Eurajoen seurakunnan vaalilautakunnan puolesta
Puheenjohtaja Jukka Kujala

Löydä ehdokkaasi vaalikoneesta

SEURAKUNTAVAALIT 2022

Seurakuntavaaleissa valitaan jäsenet kirkkovaltuustoon kaudelle 2023-2026.

Vuonna 2022 vaalipäivä on sunnuntai 20.11. Ennakkoäänestys toimitetaan viisipäiväisenä ennen tätä, tiistaista lauantaihin 8.−12.11.2022.

Seurakuntavaaleissa jo 16-vuotiaalla on äänioikeus.
Rippikoulua tai konfirmaatiota ei edellytetä äänestämiseen, kirkon jäsenyys riittää

Seurakuntavaaleissa asetutaan ehdolle valitsijayhdistyksen kautta. Yhdistys kerää listalleen ehdokkaita, joilla on yhteinen näkemys esim. kirkon uudistamisesta, tasa-arvon edistämisestä tai nuorten aseman vahvistamisesta kirkossa.

Kampanjamateriaalit ehdokkaalle

Ehdolle asettuvat voivat hyödyntää seurakuntavaalien kampanjamateriaaleja vaalityössään. Tarjolle on tulossa esimerkiksi sosiaaliseen mediaan soveltuvia ehdokaskortin pohjia, joihin voit muokata itse omat tietosi.  Materiaali on saatavilla mediapankista.Linkki avautuu uudessa välilehdessäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

www.Seurakuntavaalit.fi/valitsijayhdistykset

Seurakuntavaalit.fi -sivusto

Sinustako seurakuntapäättäjä?, pdf

Kuka voi äänestää seurakuntavaaleissa?

Seurakuntavaalit ovat edelleen ainoat valtakunnalliset vaalit, joissa 16-vuotialla on äänioikeus.

Seurakuntavaaleissa saavat äänestää viimeistään vaalipäivänä 16 vuotta täyttävät evankelis-luterilaisen kirkon jäsenet. Rippikoulua tai konfirmaatiota ei edellytetä äänestämiseen, jäsenyys riittää. Kirkkoon liittymisen tulee olla rekisteröity 15.8.2022 mennessä.

Äänestä ennakkoon tai varsinaisena vaalipäivänä

Voit äänestää ennakkoon missä tahansa ennakkoäänestyspaikassa ympäri Suomen, mutta voit antaa äänesi vain oman seurakuntasi ehdokkaalle. Vaalipäivänä 20.11. äänestäminen tapahtuu kotiseurakuntasi äänestyspaikassa. Ennakkoäänestyspaikat vaihtelevat seurakunnittain.

Kotiäänestys on mahdollinen äänioikeutetulle, jonka kyky liikkua tai toimia on siinä määrin rajoittunut, ettei hän pääse äänestys- eikä ennakkoäänestyspaikkaan ilman kohtuuttomia vaikeuksia.

Huom. Jos olet muuttanut uuden seurakunnan alueelle 15.8. jälkeen, käytät äänioikeutta vanhassa seurakunnassasi.

Seurakuntavaalit 2022

Seurakuntavaalit toimitetaan neljän vuoden välein. Marraskuussa valitaan 367 seurakuntaan yhteensä lähes 8 000 uutta luottamushenkilöä.

Seurakuntavaalit ovat ennen kaikkea paikalliset vaalit, joissa seurakuntalaisten joukosta valitaan henkilöt suunnittelemaan toimintaa seuraavalle nelivuotiskaudelle. Seurakuntavaaleissa pääset vaikuttamaan oman seurakuntasi tulevaisuuteen.

Mistä kaikesta seurakuntien luottamushenkilöt päättävät? Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Äänestä sellaisena kuin olet – olet uskottu, toivottu ja rakastettu

Äänestäminen on hyvä tapa vaikuttaa oman seurakuntasi asioihin. Olemme kaikki tervetulleita kirkkoon ja äänestämään. Me kaikki olemme uskottuja, toivottuja sekä rakastettuja.

Tutustu vaalien teemoihinLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Ovet avoinna ma ja to klo 9-12
29100 Luvia

Seurakuntavaalien ryhmät ja yhteyshenkilöt Eurajoen seurakunnassa

Kotiseurakuntamme ystävät, Jenni Jalonen-Järvenpää, jenni.jalonen@hotmail.com, p.  044-306 6617

Kotiseurakuntamme parhaaksi, Paula Hermonen, paula.hermonen@gmail.com, p. 040-555 2784

Seurakuntademarit, Soili Veijonaho, soili.veijonaho@eurajokinetti.fi, p. 041-317 4413

Vaalikone

Ennen vaaleja verkossa julkaistaan vaalikone, joka auttaa äänestäjiä valitsemaan itselleen sopivan ehdokkaan. Vaaleissa ehdolla olevat pääsevät vastaamaan vaalikoneen kysymyksiin ennen vaalikoneen julkaisua. Vaalikone on ehdokkaiden täytettävänä 27.9.–6.10.  Vaalikoneeseen vastaaminen on tärkeä kanava äänestäjien tavoittamiseksi.

Kampanjamateriaalit ehdokkaalle

Tietosuojaseloste seurakuntavaalien laskentajärjestelmän