Eurajoen kirkosta striimataan Eurajoen seurakunnan YouTube-kanavalle: Eurajoen kirkko,

Luvian kirkosta striimataan YouTube-kanavalle: Luvia kirkko.

Su 29.5. striimataan Eurajoen kirkosta

Sunnuntaina 29.5.2022

klo 10 Messu Eurajoen kirkossa, striimataan
klo 10 Messu Luvian kirkossa

Kolehtikohde 29.5.

Kolehti kerätään Gideoneille. Voit tutustua Gideonien toimintaan tästä linkistä.

Hae virsikirjasta

Virren numero

Sanahaku

Haulla siirryt Virsikirjasivustolle.

Kirkolliset ilmoitukset

22.5.2022

Kastettu: Milda Oona Eveliina Takalo, Eelis Konstantin Valdemar Pajunen
Avioliittoon kuulutetaan: Rami Juhani Silainen ja Riina Marjaana Sironen, mol. Eurajoen srk:sta
Hautaan siunattu: Raini Esteri Uusen 85 v., Tuula Annikki Stenroos 73 v.

15.5.2022

Kastettu: Eetu Juhani Laine
Hautaan siunattu: Tuomo Jaakko Pihlajaniemi 65 v., Luvialla:  Lea Margot Ranne 95 v., Tuula-Marja Kyllikki Tarkkanen 77 v., Heikki Kalevi Helminen 77 v.

8.5.2022

Hautaan siunattu: Elsi Eva Inkeri Aro-Heinilä 93 v., Luvialla: Sylvi Ilona Laiho 90 v. , Aino Serafia Särkilahti 85 v.

1.5.2022

Kastettu: Venla Pirkko Tuulikki Leija, Helmi Vuokko Katariina Numminen, Veikka Viljo Erik Ruohoniemi
Hautaan siunattu: Anja Kyllikki Vulli 76 v. Kokemäen srk:sta, Luvialta Kaija Katariina Vuori 94 v., Ulla Loviisa Marttila 93 v., Jukka Armas Hartikainen 80 v., Arvo Johannes Rostedt 79 v., Seija Riitta Täckman 77 v., Eeva Maija Hermonen 90 v. Länsi-Porin srk:sta

24.4.2022

Kastettu: Minea Aleksandra Rantanen
Hautaan siunattu: Katja Johanna Laurila 46 v.

17.4.2022

Kastettu: Kerttu Venla Nummi
Hautaan siunattu: Reino Hietaniemi 78 v.

10.4.2022

Kastettu: Eemil Isak Daniel Nummi
Hautaan siunattu: Heikki Pärssinen 92 v., Raimo Sakari Lehtinen 81 v., Kai Juhani Blomroos 74 v., Luvialla: Raili Kyllikki Pääkkönen 86 v.

4.4.2022

Kastettu: Paavo Päiviö Vainio, Eelis Eemi Juhani Kaunismäki
Hautaan siunattu: Anna Liipola 89 v., Luvialla: Vuokko Vieno Kuusisto 91 v., Sulo Arnold Mäntylä 89 v., Kalevi Oskari Koskela 88 v. Keski-Porin srk:sta

Kiirastorstai

Kiirastorstain jumalanpalveluksessa painopiste on ehtoollisessa. Kiirastorstaina muistellaan opetuslasten viimeistä ateriaa yhdessä Jeesuksen kanssa. Kiirastorstain messun päätteeksi urut vaikenevat ja kynttilät sammutetaan. Alttari riisutaan kankaista ja esineistä, ja se verhotaan mustaan.

Evankeliumista Luukkaan mukaan, luvusta 22

Kun hetki koitti, Jeesus kävi aterialle yhdessä apostolien kanssa. Hän sanoi heille: ”Hartaasti olen halunnut syödä tämän pääsiäisaterian teidän kanssanne ennen kärsimystäni. Sillä minä sanon teille: enää en syö pääsiäisateriaa, ennen kuin se saa täyttymyksensä Jumalan valtakunnassa.” Hän otti käsiinsä maljan, kiitti Jumalaa ja sanoi: ”Ottakaa tämä ja jakakaa keskenänne. Minä sanon teille: tästedes en maista viiniköynnöksen antia, ennen kuin Jumalan valtakunta on tullut.”

Sitten hän otti leivän, siunasi, mursi ja antoi sen opetuslapsilleen sanoen: ”Tämä on minun ruumiini, joka annetaan teidän puolestanne. Tehkää tämä minun muistokseni.” Aterian jälkeen hän samalla tavoin otti maljan ja sanoi: ”Tämä malja on uusi liitto minun veressäni, joka vuodatetaan teidän puolestanne. Mutta tälle samalle pöydälle ojentaa yhdessä minun kanssani kätensä myös minun kavaltajani. Ihmisen Poika lähtee täältä juuri niin kuin hänen on määrä lähteä, mutta voi sitä, josta tulee hänen kavaltajansa!” (Luuk. 22:14–22).

Kiirastorstain iltana Jeesus vetäytyi Getsemanen puutarhaan rukoilemaan voimaa Isältään taivaasta. Juudas kavalsi Jeesuksen ja Jeesus vangittiin.

Mitä kiira tarkoittaa?

Kiirastorstai on ollut katolisessa kirkossa ripittäytymisen päivä. Kiira-sana tulee ripittäytymisestä. Ruotsin kielen sanan skära tarkoittaa puhdistamista. Kansanuskomuksissa kiira on tarkoittanut pahaa, joka on karkotettu pihapiiristä.