Eurajoen kirkosta striimataan Eurajoen seurakunnan YouTube-kanavalle: Eurajoen kirkko,

Luvian kirkosta striimataan YouTube-kanavalle: Luvia kirkko.

Su 2.10. striimataan Luvian kirkosta

Su 9.10.  striimataan Eurajoen kirkosta

Sunnuntaina 2.10.2022

Klo 10 Messu Eurajoen kirkossa,
Vanhemman väen kirkkopyhä

Klo 10 Messu Luvian kirkossa,
striimataan

Hae virsikirjasta

Virren numero

Sanahaku

Haulla siirryt Virsikirjasivustolle.

Kirkolliset ilmoitukset

25.9.2022

18.9.2022

Kastettu: Eemil Niilo Juhani Pämppi, Onni Olavi Saarivuori
Hautaan siunattu: Vieno Eelis Mäntynen 90 v. Rauman srk, Martti Keränen 89 v Rauman srk

11.9.2022

Hautaan siunattu: Luvialla: Jarmo Juhani Luotonen 67 v., Ari Heikki Tapani Ilmonen 59 v.

4.9.2022

Kastettu: Hilma Helinä Visala
Avioliittoon kuulutettu: Jesse Santeri Kirsilä ja Enni Marjaana Kylä-Kause, mol. Eurajoen srk:sta
Hautaan siunattu: Mauno Herman Jalonen 83 v., Luvialla: Pekka Hemmo Perälä 89 v.

28.8.2022

Kastettu: Ruune Herbert Niinimäki
Hautaan siunattu: Pertti Helmer Jaakkola 88 v.  Länsi-Porin srk;sta, Luvialla: Erkki Olavi Seppälä 71 v.

21.8.2022

14.8.2022

Kastettu: Emil Olavi Laakeristo
Avioliittoon kuulutettu: Jami Jarno Tapio Annala ja Leena Eveliina Jaakkola, molemmat Eurajoen srk:sta
Hautaan siunattu: Sylvi Salme Sanelma Nikmo 80 v.

Kiirastorstai

Kiirastorstain jumalanpalveluksessa painopiste on ehtoollisessa. Kiirastorstaina muistellaan opetuslasten viimeistä ateriaa yhdessä Jeesuksen kanssa. Kiirastorstain messun päätteeksi urut vaikenevat ja kynttilät sammutetaan. Alttari riisutaan kankaista ja esineistä, ja se verhotaan mustaan.

Evankeliumista Luukkaan mukaan, luvusta 22

Kun hetki koitti, Jeesus kävi aterialle yhdessä apostolien kanssa. Hän sanoi heille: ”Hartaasti olen halunnut syödä tämän pääsiäisaterian teidän kanssanne ennen kärsimystäni. Sillä minä sanon teille: enää en syö pääsiäisateriaa, ennen kuin se saa täyttymyksensä Jumalan valtakunnassa.” Hän otti käsiinsä maljan, kiitti Jumalaa ja sanoi: ”Ottakaa tämä ja jakakaa keskenänne. Minä sanon teille: tästedes en maista viiniköynnöksen antia, ennen kuin Jumalan valtakunta on tullut.”

Sitten hän otti leivän, siunasi, mursi ja antoi sen opetuslapsilleen sanoen: ”Tämä on minun ruumiini, joka annetaan teidän puolestanne. Tehkää tämä minun muistokseni.” Aterian jälkeen hän samalla tavoin otti maljan ja sanoi: ”Tämä malja on uusi liitto minun veressäni, joka vuodatetaan teidän puolestanne. Mutta tälle samalle pöydälle ojentaa yhdessä minun kanssani kätensä myös minun kavaltajani. Ihmisen Poika lähtee täältä juuri niin kuin hänen on määrä lähteä, mutta voi sitä, josta tulee hänen kavaltajansa!” (Luuk. 22:14–22).

Kiirastorstain iltana Jeesus vetäytyi Getsemanen puutarhaan rukoilemaan voimaa Isältään taivaasta. Juudas kavalsi Jeesuksen ja Jeesus vangittiin.

Mitä kiira tarkoittaa?

Kiirastorstai on ollut katolisessa kirkossa ripittäytymisen päivä. Kiira-sana tulee ripittäytymisestä. Ruotsin kielen sanan skära tarkoittaa puhdistamista. Kansanuskomuksissa kiira on tarkoittanut pahaa, joka on karkotettu pihapiiristä.