Rippikoululaisen seurakuntaan tutustumisvihko

Rippikoululaiset saavat seurakuntaan tutustumisvihkon, jota täytetään rippikoulun aikana. Vihkon merkintöjä kerätessä rippikoululainen pääsee tutustumaan seurakunnan toimintaan, ja etenkin nuorille suunnattuun toimintaan, sekä toimimaan itse jossakin avustustehtävässä.

Tutustumisvihkon 2017-2018 sisältö:

1. Jumalanpalvelus

Jumalanpalvelus on kirkossa sunnuntaina klo 10.  Jumalanpalvelukset ovat seurakunnan yhteistä toimintaa, johon kaiken ikäiset ovat tervetulleita.

2. Joulunajan TAI pääsiäisenajan tilaisuus

Joulu ja pääsiäinen ovat kristittyjen suurimmat juhlat, ja niiden vuoksi seurakunnassa on paljon tilaisuuksia. Merkinnän saa mistä vain seurakunnan tilaisuudesta, joka osuu joulun tai pääsiäisen ajalle.

3. Lähetyksen adventtijuhla TAI pääsiäisjuhla

Rippikoululainen osallistuu jompaankumpaan näistä tilaisuuksista.

4. Jokin seurakunnan tilaisuus TAI säännöllisesti kokoontuva piiri

Tämän merkinnän saa mistä vain seurakunnan säännöllisestä toiminnasta. Merkinnän saa esimerkiksi nuortenillasta, mutta halutessaan voi käydä tutustumassa vaikkapa rukouspiiriin, raamattupiiriin, tai kirkkokuoron harjoituksiin. Häät, hautaan siunaaminen tai kastetilaisuus sopivat myös tähän kohtaan.

5. ja 6. Nuortenilta

Nuortenillat ovat keskiviikkoisin klo 18–21 Tapulin nuorisotilassa ja torstaisin Luvian seurakuntakeskuksen nuorisotila Bunkkerissa. Rippikoululaiset osallistuvat koko nuorteniltaan.

7. Nuorten konsertti

Seurakunta järjestää gospel-artistin keikan nuorille, ja tämä tilaisuus kuuluu rippikoululaisten seurakuntaan tutustumisjaksoon. Gospel on musiikkia, jolla on hengellinen sanoma, ja gospelartisteja löytyy joka musiikkigenrestä.

8. Kirkkopäivä

Jokaisella rippileiriryhmällä on oma kirkkopäivä.

Kirkkopäivät ovat klo 11–15 Luvian kirkossa.

Aamupäivällä on keskustelua ja opetusta, jonka jälkeen toteutamme yhdessä messun, eli ehtoollisjumalanpalveluksen. Messun jälkeen on aikaa kysymyksille ja keskustelulle, esim. ehtoollisesta.

9. Nuortenmessu

Kevään nuortenmessut ovat to 1.2. klo 18 Luvian kirkossa ja ke 16.5. klo 18 Eurajoen kirkossa. Jokainen osallistuu nuortenmessuun oman ryhmän kirkkopäivän jälkeen. Kirkkopäivässä on opeteltu ehtoollisen merkitystä, joten nuortenmessussa saa osallistua halutessaan ehtoolliselle.

10. Seurakuntaan liittyvä tehtävä

Rippikoululainen on ilmoittautuessaan kertonut, mihin seurakuntatehtävään haluaisi osallistua. Seurakuntatehtävä, sekä sen yhteyshenkilö, on kerrottu aloitustilaisuudessa syksyllä. Työntekijät ottavat tehtäviin liittyen yhteyttä ja antavat ohjeet tehtävän toteuttamiseen. Jos tehtävä on epäselvä, ota yhteyttä ja kysy!

Tutustumisvihko palautetaan täytettynä oman riparin starttipäivään.

Park 7 -gospelbändi keikalla. 3 miestä laulaa ja soittaa
Park 7 keikalla Tapulissa
Diplomityö, jossa pahville on kirjoitettu ehtoollisen merkityksestä
Diplomityö ehtoollisesta