Rippikoululaisen seurakuntaan tutustumisvihko

Rippikoululaiset saavat seurakuntaan tutustumisvihkon, jota täytetään rippikoulun aikana. Vihkon merkintöjä kerätessä rippikoululainen pääsee tutustumaan seurakunnan toimintaan, painottuen nuorille suunnattuihin tilaisuuksiin.

Tutustumisvihkon 2018-2019 sisältö:

1. Jumalanpalvelus

Jumalanpalvelus on lähes aina molemmissa kirkossa sunnuntaina klo 10.
Jumalanpalvelukset ovat seurakunnan yhteistä toimintaa, johon kaiken ikäiset ovat tervetulleita.

2. Joulunajan TAI pääsiäisenajan tilaisuus

Joulu ja pääsiäinen ovat kristittyjen suurimmat juhlat, ja niiden vuoksi seurakunnassa on paljon tilaisuuksia. Merkinnän saa mistä vain seurakunnan tilaisuudesta, joka osuu joulun (23.-26.12.) tai pääsiäisen (kiirastorstaista toiseen pääsiäispäivään) ajalle.

3. Vapaavalintainen seurakunnan tilaisuus

Tämän merkinnän saa mistä vain seurakunnan säännöllisestä toiminnasta. Merkinnän saa esimerkiksi nuortenillasta, mutta halutessaan voi käydä tutustumassa vaikkapa rukouspiiriin, raamattupiiriin, tai kirkkokuoron harjoituksiin. Vihkiminen, hautaan siunaaminen tai kastetilaisuus sopivat myös tähän kohtaan.

4. ja 5. Nuortenilta

Nuortenillat ovat keskiviikkoisin klo 18–21 Tapulin nuorisotilassa ja torstaisin Luvian seurakuntakeskuksen nuorisotila Bunkkerissa. Rippikoululaiset osallistuvat koko nuorteniltaan.

6. Nuorten konsertti

Seurakunta järjestää gospel-artistin keikan nuorille to 17.1. klo 18 Luvian yhtenäiskoululla.
Gospel on musiikkia, jolla on hengellinen sanoma. Gospelartisteja löytyy joka musiikkigenrestä.

7. Nuortenmessu

Kevään nuortenmessujen ajankohdat selviävät pian. Jokainen osallistuu nuortenmessuun oman ryhmän kirkkopäivän jälkeen. Kirkkopäivässä on tutustuttu ehtoollisen merkitykseen, joten nuortenmessussa jokainen saa halutessaan osallistua ehtoolliselle.

8. Diakoniapäivä

Tieto diakoniapäivistä päivitetään pian.

9. Kirkkopäivä

Jokaisella rippileiriryhmällä on oma kirkkopäivä.

Kirkkopäivät ovat seuraavat:
MusaRipari: Su 9.12. klo 11:30-15:30 Eurajoen kirkossa
LuontoRipari: Su 25.11. klo 11-15 Luvian kirkossa
MediaRipari: Su 13.1. klo 11-15 Eurajoen kirkossa
PeliRipari: Su 20.1. klo 11-15 Luvian kirkossa
TaideRipari: Su 3.2. klo 11-15 Eurajoen kirkossa

Aamupäivällä tutustumme kirkkoon ja saamme ehtoollisopetusta.
Toteutamme yhdessä messun, eli ehtoollisjumalanpalveluksen, klo 13 alkaen.
Messun jälkeen on välipala, jonka jälkeen on aikaa keskustelulle ja kysymyksille.

10. Luotopäivä

Luotopäivät toteutetaan Luodon leirikeskuksessa: Luodontie 271, 27100 Eurajoki.
Luotopäivän sisältöjä ovat mm.: tutustuminen omaan ryhmään ja leirikeskukseen, rippikoulun tavoitteet ja säännöt, Raamatun käytön opetteleminen (jaamme jokaiselle oman Raamatun) sekä lähetystyö.
Kutsumme huoltajat mukaan päivän loppuun, ja pidämme ns. vanhempainillan. Vanhemmillakin on mahdollisuus tutustua leirikeskukseen.

Luotopäivät ovat:
10.2. klo 9-16: MusaRipari
11.5. klo 9-16 MediaRipari ja TaideRipari
18.5. klo 9-16 LuontoRipari ja PeliRipari

Park 7 -gospelbändi keikalla. 3 miestä laulaa ja soittaa
Park 7 keikalla Tapulissa
Diplomityö, jossa pahville on kirjoitettu ehtoollisen merkityksestä
Diplomityö ehtoollisesta