Rippikoululaisen seurakuntaan tutustumisvihko

Rippikoululaiset saavat seurakuntaan tutustumisvihkon, jota täytetään rippikoulun aikana. Vihkon merkintöjä kerätessä rippikoululainen pääsee tutustumaan seurakunnan toimintaan, painottuen nuorille suunnattuihin tilaisuuksiin.

Vihon tilaisuudet 2-6 voi käydä missä vain luterilaisessa seurakunnassa, muut suoritetaan oman rippikouluryhmän kanssa.

Yhdestä tilaisuudesta voi saada vain yhden merkinnän.

Jokaisen tulee osallistua vihkoon merkittyihin tilaisuuksiin. Jos teillä on jokin erittäin tärkeä poissaolon syy, ilmoittakaa siitä ajoissa Idalle tai Varpulle. Yhteisiä päiviä on mahdollista tarvittaessa korvata toisen rippikouluryhmän päivässä, mutta siitä on oltava tieto etukäteen.

Muista ottaa yhteisiin tilaisuuksiin oma vihkosi sekä kynä mukaan. Saat allekirjoituksen vihkoosi, kun olet täyttänyt ajatuksiasi jokaiseen kysymykseen.

Tutustumisvihkon 2021-2022 sisältö:

1. Kirkkoilta

Jokaiselle rippikouluryhmälle on oma kirkkoilta loka-marraskuussa 2021. Kirkkoillassa tutustutaan jumalanpalvelukseen ja ehtoolliseen.

Syksyn kirkkoillat ovat:

• 19.10. klo 17-20 Pääsiäisriparin kirkkoilta Luvian kirkossa
  • 3.11. klo 17-20 Musariparin kirkkoilta Eurajoen kirkossa
  • 11.11. klo 17-20 Talviriparin kirkkoilta Luvian kirkossa
  • 17.11. klo 17-20 Luontoriparin kirkkoilta Eurajoen kirkossa
  • 25.11. klo 17-20 Taideriparin kirkkoilta Luvian kirkossa

2. Jumalanpalvelus

Jumalanpalvelus on lähes aina molemmissa kirkossamme sunnuntaina klo 10.
Jumalanpalvelukset ovat seurakunnan yhteistä toimintaa, johon kaiken ikäiset ovat tervetulleita.
Merkinnän vihkoon saa jumalanpalveluksen jälkeen sakastista.

3. Joulunajan TAI pääsiäisenajan tilaisuus

Joulu ja pääsiäinen ovat kristittyjen suurimmat juhlat, ja niiden vuoksi seurakunnassa on paljon tilaisuuksia. Merkinnän saa mistä vain seurakunnan tilaisuudesta, joka osuu joulun (23.-26.12.) tai pääsiäisen (kiirastorstaista toiseen pääsiäispäivään) ajalle.

4. Vapaavalintainen seurakunnan tilaisuus

Tämän merkinnän saa mistä vain seurakunnan säännöllisestä toiminnasta. Merkinnän saa esimerkiksi nuortenillasta, mutta halutessaan voi käydä tutustumassa vaikkapa rukouspiiriin, raamattupiiriin, tai kirkkokuoron harjoituksiin. Konsertti, Kauneimmat joululaulut, vihkiminen, hautaan siunaaminen tai kastetilaisuus sopivat myös tähän kohtaan.

5. ja 6. Nuortenilta

Nuortenillat ovat keskiviikkoisin Eurajoella ja torstaisin Luvialla klo 18–21. Rippikoululaiset osallistuvat koko nuorteniltaan, kunnes virallinen ohjelmaosuus lopppuu noin klo 20.30. (huom. poikkeukset löytyy täältä)

Keskiviikon nuortenillat pidetään Tapulin nuorisotilassa.  Nuorteniltoihin kulku on Arvelantien puoleisen, leikkikentän vieressä olevan oven kautta:
 -> Kun Tapulin parkkipaikka on takanasi ja Tapuli edessäsi, jatka oikean nurkan taakse, ja löydät oikean oven.

Torstain nuortenillat ovat Luvian uudessa nuorisotilassa.  Koulun ja kirkon välissä on keltainen rakennus nimeltään Kanttorila. Kanttorilaa vastapäätä on punainen ulkorakennus. Nuorisotilamme sijaitsee tuossa punaisessa rakennuksessa, mutta jos väkeä on paljon, siirrymme viettämään nuorteniltaa Kanttorilaan.

7. Nuorten konsertti

Seurakunta järjestää gospel-bändin keikan nuorille
to 13.1. klo 18 Luvian yhtenäiskoulun salissa.
Gospel on musiikkia, jolla on hengellinen sanoma. Gospelartisteja löytyy joka musiikkigenrestä.

Tilaisuus kestää noin tunnin.

8. Nuortenmessu

Kevään nuortenmessut ovat:

Ke 2.2. klo 18 Eurajoen kirkossa (Talviripari ja Pääsiäisripari)

To 3.3. klo 18 Luvian kirkossa (Luontoripari ja Taideripari)

To 5.5. klo 18 Luvian kirkossa (Musaripari ja muualla käyvät)

Jokainen osallistuu nuortenmessuun oman ryhmän kanssa. Nuortenmessussa jokainen saa halutessaan osallistua ehtoolliselle.

9. Diakoniapäivä

La 12.2.2022 klo 12-16.30 seurakuntakeskus Tapulissa (Talviripari ja Pääsiäisripari)

La 9.4.2022 klo 12-16.30 Luvian seurakuntakeskuksessa  (Luontoripari ja Taideripari)

La 21.5.2022 klo 12-16.30 seurakuntakeskus Tapulilla (Musaripari ja muualla käyvät)

Diakoniapäivässä kuulemme diakoniasta, harjoittelemme sitä käytännössä, sekä toimimme lipaskerääjinä. Olemme myös ulkona, joten ota mukaan sään mukainen vaatetus! Seurakunta tarjoaa välipalan, joten syö lounas kotona ennen diakoniapäivää.

10. Starttipäivä

Jokaisella rippileiriryhmällä on oma starttipäivä Luodolla.
Päivät ovat klo 9-15.

Starttipäivien päivämäärät:
Talviripari: 13.2.22
Pääsiäisripari 2. ja 3.4.22
Luontoripari: 23.4.22
Taideripari: 7.5.22
Musaripari: 22.5.22

Muuallakäyville ei ole starttipäivää vaan nuortenilta.

Starttipäivässä tutustumme muun muassa leirikeskukseen ja leirin sääntöihin sekä Raamattuun. Seurakunta tarjoaa lounaan.

Järjestämme leirien vanhempainillan Starttipäivän lopuksi. Huoltajat ovat tervetulleita mukaan viimeisten tuntien ajaksi Luodolle, jonka jälkeen on mahdollisuus tutustua leirikeskuksen tiloihin. Lähetämme tästä tietoa koteihin lähempänä tilaisuutta.

Park 7 -gospelbändi keikalla. 3 miestä laulaa ja soittaa
Park 7 keikalla Tapulissa
Diplomityö, jossa pahville on kirjoitettu ehtoollisen merkityksestä
Diplomityö ehtoollisesta