Rippikoululaisen seurakuntaan tutustumisvihko

Rippikoululaiset saavat seurakuntaan tutustumisvihkon, jota täytetään rippikoulun aikana. Vihkon merkintöjä kerätessä rippikoululainen pääsee tutustumaan seurakunnan toimintaan, painottuen nuorille suunnattuihin tilaisuuksiin.

Vihon alkupuolen tilaisuudet voi käydä missä vain luterilaisessa seurakunnassa.

Yhdestä tilaisuudesta voi saada vain yhden merkinnän.

Jokaisen tulee osallistua vihkoon merkittyihin tilaisuuksiin. Jos teillä on jokin erittäin tärkeä poissaolon syy, ilmoittakaa siitä ajoissa Idalle tai Varpulle. Yhteisiä päiviä on mahdollista tarvittaessa korvata toisen rippikouluryhmän päivässä, mutta siitä on oltava tieto etukäteen.

Muista ottaa yhteisiin tilaisuuksiin oma vihkosi sekä kynä mukaan. Saat allekirjoituksen vihkoosi, kun olet täyttänyt ajatuksiasi jokaiseen kysymykseen.

Tutustumisvihkon 2019-2020 sisältö:

1. Jumalanpalvelus

Jumalanpalvelus on lähes aina molemmissa kirkossamme sunnuntaina klo 10.
Jumalanpalvelukset ovat seurakunnan yhteistä toimintaa, johon kaiken ikäiset ovat tervetulleita.
Merkinnän vihkoon saa jumalanpalveluksen jälkeen sakastista.

2. Joulunajan TAI pääsiäisenajan tilaisuus

Joulu ja pääsiäinen ovat kristittyjen suurimmat juhlat, ja niiden vuoksi seurakunnassa on paljon tilaisuuksia. Merkinnän saa mistä vain seurakunnan tilaisuudesta, joka osuu joulun (23.-26.12.) tai pääsiäisen (kiirastorstaista toiseen pääsiäispäivään) ajalle.

3. Vapaavalintainen seurakunnan tilaisuus

Tämän merkinnän saa mistä vain seurakunnan säännöllisestä toiminnasta. Merkinnän saa esimerkiksi nuortenillasta, mutta halutessaan voi käydä tutustumassa vaikkapa rukouspiiriin, raamattupiiriin, tai kirkkokuoron harjoituksiin. Vihkiminen, hautaan siunaaminen tai kastetilaisuus sopivat myös tähän kohtaan.

4. ja 5. Nuortenilta

Nuortenillat ovat keskiviikkoisin Eurajoella ja torstaisin Luvialla klo 18–21.Rippikoululaiset osallistuvat koko nuorteniltaan,kunnes virallinen ohjelmaosuus lopppuu noin klo 20.30.

Keskiviikon nuortenillat pidetään toistaiseksi väistötiloissa osuuspankin alakerrassa Lasten ja nuorten omassa paikassa. Kulku tapahtuu talon takaa, Kaffekellarin ovesta.

Keväällä pääsemme toivon muuttamaan takaisin Tapuliin. Siellä nuorteniltoihin kulku on Arvelantien puoleisen oven (päiväkerhot, nuorisotila) kautta: Kun Tapulin parkkipaikka on takanasi ja Tapuli edessäsi, jatka oikean nurkan taakse, ja löydät oikean oven.

Torstain nuortenillat ovat Luvian seurakuntakeskuksen nuorisotila Bunkkerissa. Kulku Luvian nuorisotila Bunkkeriin:Kun koulu on takanasi ja seurakuntakeskus edessäsi, näet srk-keskuksen oikealla reunalla maalatut seinät ja (portin takana) rappuset. Mene portista sisään, rappuset alas, ja löydät oven, joka tuo sinut Bunkkerin eteiseen.

6. Nuorten konsertti

Seurakunta järjestää gospel-bändin keikan nuorille
ke 15.1. klo 18 Eurajoen yhteiskoulun salissa.
Gospel on musiikkia, jolla on hengellinen sanoma. Gospelartisteja löytyy joka musiikkigenrestä.

Tilaisuus kestää noin tunnin.

7. Nuortenmessu

Kevään nuortenmessut ovat:

To 6.2.2020 klo 18–19 Luvian kirkossa
Ke 22.4.2020 klo 18–19 Eurajoen kirkossa
Ke 20.5.2020 klo 18-19 Eurajoen kirkossa

Jokainen osallistuu nuortenmessuun oman ryhmän ennakkoviikonlopun jälkeen. Ennakkoviikonlopussa on tutustuttu ehtoollisen merkitykseen, joten nuortenmessussa jokainen saa halutessaan osallistua ehtoolliselle.

8. Diakoniapäivä

Musaripari ja Sporttiripari: La 8.2.2020 klo 10-15 Luvian seurakuntakeskuksessa

Taideripari ja Kansainvälisyysripari: La 7.3.2020 klo 10-15 seurakuntakeskus Tapulin salissa

9. Ennakkoviikonloppu

Jokaisella rippileiriryhmällä on oma ennakkoviikonloppu Luodolla.
Päivät ovat klo 9-15, Luodolle ei jäädä vielä yöksi.

Ennakkoviikonloppujen päivämäärät:
Musaripari: 1.-2.2.2020
Sporttiripari: 28.-29.3.2020
Taideripari: 4.-5.4.2020
Kansainvälisyysripari: 16.-17.5.2020

Ennakkoviikonlopussa tutustumme leirikeskukseen ja leirin sääntöihin, Raamattuun sekä jumalanpalvelukseen ja ehtoolliseen.

Järjestämme leirien vanhempainillan ennakkoviikonlopun sunnuntaina. Huoltajat ovat tervetulleita mukaan viimeisten tuntien ajaksi Luodolle, jonka jälkeen on mahdollisuus tutustua leirikeskuksen tiloihin. Lähetämme tästä tietoa koteihin lähempänä tilaisuutta.

Park 7 -gospelbändi keikalla. 3 miestä laulaa ja soittaa
Park 7 keikalla Tapulissa
Diplomityö, jossa pahville on kirjoitettu ehtoollisen merkityksestä
Diplomityö ehtoollisesta