Rippikoululaisen seurakuntaan tutustumisvihko

Rippikoululaiset saavat seurakuntaan tutustumisvihkon, jota täytetään rippikoulun aikana. Vihkon merkintöjä kerätessä rippikoululainen pääsee tutustumaan seurakunnan toimintaan, painottuen nuorille suunnattuihin tilaisuuksiin.

Vihon alkupuolen tilaisuudet voi käydä missä vain luterilaisessa seurakunnassa.

Yhdestä tilaisuudesta voi saada vain yhden merkinnän.

Tutustumisvihkon 2018-2019 sisältö:

1. Jumalanpalvelus

Jumalanpalvelus on lähes aina molemmissa kirkossamme sunnuntaina klo 10.
Jumalanpalvelukset ovat seurakunnan yhteistä toimintaa, johon kaiken ikäiset ovat tervetulleita.

2. Joulunajan TAI pääsiäisenajan tilaisuus

Joulu ja pääsiäinen ovat kristittyjen suurimmat juhlat, ja niiden vuoksi seurakunnassa on paljon tilaisuuksia. Merkinnän saa mistä vain seurakunnan tilaisuudesta, joka osuu joulun (23.-26.12.) tai pääsiäisen (kiirastorstaista toiseen pääsiäispäivään) ajalle.

3. Vapaavalintainen seurakunnan tilaisuus

Tämän merkinnän saa mistä vain seurakunnan säännöllisestä toiminnasta. Merkinnän saa esimerkiksi nuortenillasta, mutta halutessaan voi käydä tutustumassa vaikkapa rukouspiiriin, raamattupiiriin, tai kirkkokuoron harjoituksiin. Vihkiminen, hautaan siunaaminen tai kastetilaisuus sopivat myös tähän kohtaan.

4. ja 5. Nuortenilta

Nuortenillat ovat keskiviikkoisin klo 18–21 Tapulin nuorisotilassa ja torstaisin Luvian seurakuntakeskuksen nuorisotila Bunkkerissa. Rippikoululaiset osallistuvat koko nuorteniltaan.

6. Nuorten konsertti

Seurakunta järjestää gospel-bändin keikan nuorille
to 17.1. klo 18 Luvian yhtenäiskoululla.
Gospel on musiikkia, jolla on hengellinen sanoma. Gospelartisteja löytyy joka musiikkigenrestä.

7. Nuortenmessu

Kevään nuortenmessut ovat:
to 7.2. klo 18-19 Luvian kirkossa ja
ke 10.4. klo 18-19 Eurajoen kirkossa.
Jokainen osallistuu nuortenmessuun oman ryhmän kirkkopäivän jälkeen. Kirkkopäivässä on tutustuttu ehtoollisen merkitykseen, joten nuortenmessussa jokainen saa halutessaan osallistua ehtoolliselle.

8. Diakoniapäivä

MusaRipari: La 9.2.2019 klo 10-14:30 Luvian nuorisotila Bunkkerissa
LuontoRipari ja MediaRipari: La 9.3.2019 klo 10-14:30 Seurakuntakeskus Tapulin nuorisotilassa
PeliRipari: La 6.4.2019 klo 10-14:30 Seurakuntakeskus Tapulin nuorisotilassa

9. Kirkkopäivä

Jokaisella rippileiriryhmällä on oma kirkkopäivä.
Kaikki kirkkopäivät ovat sunnuntaina, vihkoissa on väärä viikonpäivä

Kirkkopäivät ovat seuraavat:
MusaRipari: Su 9.12. klo 11:30-15:30 Eurajoen kirkossa
LuontoRipari: Su 25.11. klo 11-15 Luvian kirkossa
MediaRipari: Su 13.1. klo 11-15 Eurajoen kirkossa
PeliRipari: Su 20.1. klo 11-15 Eurajoen kirkossa

Aamupäivällä tutustumme kirkkoon ja saamme ehtoollisopetusta.
Toteutamme yhdessä messun, eli ehtoollisjumalanpalveluksen, klo 13 alkaen.
Messun jälkeen on välipala, jonka jälkeen on aikaa keskustelulle ja kysymyksille.

Vanhemmat ovat tervetulleita
yhteiseen messuun klo 13!

10. Luotopäivä

Luotopäivät toteutetaan Luodon leirikeskuksessa: Luodontie 271, 27100 Eurajoki.
Luotopäivän sisältöjä ovat mm.: tutustuminen omaan ryhmään ja leirikeskukseen, rippikoulun tavoitteet ja säännöt, Raamatun käytön opetteleminen (jaamme jokaiselle oman Raamatun) sekä lähetystyö.
Kutsumme huoltajat mukaan päivän loppuun, ja pidämme ns. vanhempainillan. Vanhemmillakin on mahdollisuus tutustua leirikeskukseen.

Luotopäivät ovat:
MusaRipari: 10.2. klo 9-16
MediaRipari: 11.5. klo 9-16
LuontoRipari ja PeliRipari: 18.5. klo 9-16

Park 7 -gospelbändi keikalla. 3 miestä laulaa ja soittaa
Park 7 keikalla Tapulissa
Diplomityö, jossa pahville on kirjoitettu ehtoollisen merkityksestä
Diplomityö ehtoollisesta