Info ja asiointi

Eurajoen seurakunta liittyi Porin aluekeskusrekisteriin 1.5.2021

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että viraston lakisääteiset asiat, mm. virkatodistukset, avioliiton esteiden tutkinnat ja erilaiset rekisteröinnit, hoidetaan liittymisen jälkeen aluekeskusrekisterissä. Muutoksesta johtuen, emme ota vastaan enää pe. 30.4. alkaen virkatodistus- tai sukuselvityspyyntöjä.

Virkatodistus-, sukuselvitys- ja sukututkimustilaukset 1.5. alkaen

Virkatodistukset, sukuselvitykset ja sukututkimukset tilataan Porin aluekeskusrekisteristä,
Puhelin: 044 730 9605, palveluaika arkisin klo 9–15
Sähköposti: porinaluekeskusrekisteri@evl.fi
Virkatodistus- ja sukuselvitystilauksen voi tehdä sähköisellä lomakkeella tästä

Porin aluerekisterikeskuksen kotisivut

Eurajoen kirkkoherranvirasto muuttui seurakuntatoimistoksi

Palvelemme edelleen tuttuun tapaan mm. toimitusvarauksiin (mm. hautajaisiin, kastetilaisuuksiin) ja niihin liittyviin tilavarauksiin liittyvissä asioissa.

Taloustoimiston kanssa hoituu kuten tähänkin asti haudanhallinta- ja hoitosopimukset. Taloustoimiston kautta Luodon leirikeskuksen varaukset ja tiedustelut.

Palvelupiste on suljettu 7.-11.6.2021, taloustoimisto ja seurakuntatoimisto palvelevat normaalisti.

Seurakuntatoimisto on suljettu 14.6.-25.7.2021, jolloin Luvian palvelupiste palvelee.

Luvian palvelupiste on suljettu 26.7.-29.8.2021, jolloin Seurakuntatoimisto palvelee.

*****************************************************************

Koronaohjeet

Avin määräämät kokoontumisrajoitukset Satakunnassa

Lounais-Suomen aluehallintovirasto purkaa Satakunnassa voimassa olevat kokoontumisrajoitukset. Satakunnan alueella voi 1.6.2021 alkaen järjestää sisätiloissa ja ulkotiloissa yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia terveysturvallisesti ilman henkilömäärärajoitusta.

Avi kumosi uudella päätöksellään aiemman päätöksensä yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärän rajoittamisesta Satakunnan kuntien alueella 26.5.-8.6.2021.

Tuomiokapitulin ohjeistus 4.6.2021

Satakunnan alueella on 1.6. alkaen ollut mahdollista järjestää seurakuntien tilaisuuksia ilman henkilörajoituksia edellyttäen, että ne voidaan järjestää terveysturvallisesti. Tämä ohje on voimassa toistaiseksi.

Sekä Satakunnassa että Varsinais-Suomessa kaikkien tilaisuuksien järjestämisen edellytyksenä on, että tilaisuus voidaan toteuttaa terveysturvallisesti.
Tiloissa tulee noudattaa turvavälejä.
Käsien pesemiseen tai desinfiointiin tulee tarjota mahdollisuus.
Tilaisuuksiin osallistuville ja tiloissa asioiville suositellaan kasvomaskin käyttöä.
Tilaisuuksiin saa tulla terveenä. Tämä koskee myös työntekijöitä ja kirkollisten toimitusten osallistujia.

Epäselvissä tilanteissa tai paikallisen epidemiatilanteen muuttuessa olennaisesti seurakunnan tulee olla yhteydessä paikallisiin terveysviranomaisiin ja seurattava heidän antamiaan ohjeita.

Seurakuntien tulee seurata paikallista tilannetta
Tuomiokapituli lähettää uusia ohjeita Avin seuraavan päätöksen jälkeen.

Kesän rippikoulut voivat toteutua
Rippikoulut ja -leirit voidaan toteuttaa suunnitellusti. Seurakuntiin on lähetetty ohjeita rippikoulun suunnittelun tueksi.

Kesän konfirmaatiot
AVIlta saamiemme uusien ohjeiden mukaan kokoontumisrajoitukset poistuvat satakunnassa. Sisätiloissa on kuitenkin turvaväli- ja maskisuositus voimassa. Tämä tarkoittaa sitä, että konfirmaatiot voidaan järjestää yhdessä erässä klo 12 ja vieraat saavat tulla kirkkoon. Kuitenkin on huomioitava, että turvavälein Eurajoen kirkkoon mahtuu noin 200 henkeä ja Luvian kirkkoon noin 180. Tämä tarkoittaa sitä, että kansainvälisyysriparin ja Luontoriparin konfirmaatioon kukin nuori voi kutsua 7-8 vierasta. Musariparin ja Luovariparin konfirmaatioihin mahtuu kultakin nuorelta noin 15 vierasta. Tiedotamme vierasmäärästä vielä ryhmäkohtaisesti.

Mikäli koronatilanne pahenee satakunnassa, varaudumme tarvittaessa toimittamaan kesän konfirmaatiot kahdessa erässä. Mikäli konfirmaatio on kahdessa erässä, ensimmäinen konfrimaatio on klo 11 ja toinen klo 13. Tällöin messun kesto on noin 1h.
Musariparin konfirmaatio on valmiiksi kahdessa erässä, joten sitä ei välttämättä tarvitse pilkkoa enää pienempiin osiin.

Aluehallintoviraston tiedote 25.5.2021
Satasairaalan voimassa olevat alueelliset suositukset

THL ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

****************************************************************

Eurajoki

sijaitsee Satakunnassa Rauman ja Porin välissä. Eurajoen seurakunta kuuluu Turun arkkihiippakuntaan ja Ala-Satakunnan rovastikuntaan. Jäseniä Eurajoen seurakunnassa on reilu 7700. Eurajoen ja Luvian kunnat ja näin ollen myös seurakunnat yhdistyivät 1.1.2017. Luvian seurakunnasta tuli Eurajoen kappeliseurakunta. Eurajoen seurakunta järjestää toimintaa niin "puukirkon" (Eurajoki) kuin "kivikirkonkin" (Luvia) päässä, lisäksi toimintaa on kirkkojen välissä Kuivalahdella ja muissakin kylissä.