Rippikoulu

Rippikoulun tavoitteena on, että nuori vahvistuu siinä uskossa kolmiyhteiseen Jumalaan, johon hänet on pyhässä kasteessa otettu, kasvaa rakkaudessa lähimmäiseen ja elää rukouksessa ja seurakuntayhteydessä.

Rippikoulu kestää vähintään puoli vuotta, ja yllä mainittu tavoite ohjaa sitä koko matkan ajan.

Rippikoulun alkuosa on seurakuntaan tutustumista, jonka jälkeen on leirijakso ja lopuksi yhteinen konfirmaatio.
Päivärippikoulu toteutetaan leirillä niin, että nuori on päivät leirillä ja yöt kotona.

Rippikoulun aloitustilaisuus pidetään Luvian kirkossa tiistaina 15.10.2019 klo 18.

Tilaisuudessa selviävät rippikouluryhmien jaot ja siellä kerrotaan tarkemmin rippikoulun käytännöistä. Siksi onkin ehdottoman tärkeää, että paikalla ovat sekä rippikoulun aloittava nuori että huoltaja(t). Jos ette pääse aloitustilaisuuteen, ilmoitattehan siitä meille. Aloitustilaisuus koskee myös muualla rippikoulunsa suorittavia!

Vuoden 2020 riparit:

Musaripari 15.2.-22.2.2020, konfirmaatio 15.3. klo 12
Sporttiripari 1.-7.6.2020, konfirmaatio 14.6. klo 12
Taideripari 29.6.-5.7.2020, konfirmaatio 12.7. klo 12
Kansainvälisyysripari 20.-26.7.2020, konfirmaatio 2.8. klo 12
Klikkaa leirin nimeä, niin näet kaikki muut tärkeät päivät!

Kaikki leirimme järjestetään Luodon leirikeskuksessa (Luodontie 271, 27100 Eurajoki).

Järjestämme leirien vanhempainillan ennakkoviikonlopun sunnuntaina. Huoltajat ovat tervetulleita mukaan viimeisten tuntien ajaksi Luodolle, jonka jälkeen on mahdollisuus tutustua leirikeskuksen tiloihin. Lähetämme tästä tietoa koteihin lähempänä tilaisuutta.

Konfirmaatioharjoitus pidetään konfirmaatiota edeltävänä päivänä omassa konfirmaatiokirkossa klo 10. Harjoitus kestää 1,5 tuntia ja siellä käydään läpi kaikki käytännön asiat konfirmaatioon liittyen sekä sovitetaan albat.

Konfirmaatiomessu kestää noin puolitoista tuntia.

Aamupäivällä, ennen konfirmaatiota, nuorilla on mahdollisuus omiin konfirmaatiopäivän valokuviin seurakuntakeskuksella (sekä Eurajoella että Luvialla). Postitamme kuvauslapun leirikirjeen yhteydessä. Samalla kuvauslapulla voi tilata sekä yksityis- että ryhmäkuvan.

Postitamme jokaiselle rippileirin lähestyessä kotiin leirikirjeen. Siinä kerromme rippileiristä, konfirmaatiosta, sekä muista tärkeistä asioista.

Syksyllä 2017 käyttöön otetussa rippikoulusuunnitelmassa ehtoollinen on osa rippikoulua. Myös me Eurajoella haluamme  tehdä ehtoollisen tutuksi nuorille rippikoulun aikana. Jokaisen leirin omassa ennakkoviikonlopussa nuoret saavat ehtoollisopetusta. Nuortenmessussa vietämme yhdessä muun seurakunnan kanssa ehtoollista. Osallistumme kesän leireiltä Irjanteen iltakirkkoon, ja luonnollisesti myös konfirmaatiossa koko rippikouluryhmä osallistuu yhdessä ehtoolliselle. Nuoren perhe on tervetullut mukaan Irjanteen iltakirkon ehtoollishetkeen, joka on kesän leirien torstaina klo 18, Irjanteen kirkossa.

"Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Puhän Hengen nimeen ja opettaakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti." (Matt.28:18-20)

Jeesuksen antama kaste- ja lähetyskäsky on pohjana rippikoulujen järjestämiselle.