Rippikoulu

 

Rippikoulun tavoitteena on, että nuori vahvistuu siinä uskossa kolmiyhteiseen Jumalaan, johon hänet on pyhässä kasteessa otettu, kasvaa rakkaudessa lähimmäiseen ja elää rukouksessa ja seurakuntayhteydessä.

Rippikoulu kestää vähintään puoli vuotta, ja yllä mainittu tavoite ohjaa sitä koko matkan ajan.
Rippikoulun alkuosa on seurakuntaan tutustumista, jonka jälkeen on leirijakso ja lopuksi yhteinen konfirmaatio.
Päivärippikoulu toteutetaan leirillä niin, että nuori on päivät leirillä ja yöt kotona.

Ajankohtaista:

Koronatilanteesta riippuen voimme joutua tekemään muutoksia rippikoulun kokoontumisiin. Mahdollisista muutoksista tiedotamme tällä palstalla.

Päivitetty 25.5.2022

Ulkoläksyt

Ulkoläksyt tulee suorittaa ennen omaa riparia! Ulkoläksyjä voi suorittaa nuortenilloissa tai sovitusti työntekijän kanssa.


Nuorten konsertti, joulunajan tilaisuus tai joku muu tärkeä käymättä?

ota yhteyttä ida.kaikkonen@evl.fi

Nuortenillat jatkuvat kesäkuun loppuun asti normaalisti Tervetuloa! (huom! helatorstaina 26.5. eikä 2.6. ole nuorteniltoja! 1.6. nuortenilta on Luodon saunalla.)

Jumalanpalvelusmerkintöjä kerätään osallistumalla paikan päällä. Kirkoissa on tällä hetkellä vähän kävijöitä ja turvavälien pitäminen helppoa.

Jokaisessa seurakunnan  tilaisuudessa huolehditaan mahdollisuudesta pitää turvaväliä. Kasvomaskeja sekä mahdollisuus käsien pesuun ja käsidesin käyttöön on aina tarjolla.

 

 

Rippikoulun 2022 ilmoittautuminen on päättynyt.

Mikäli missasit aloitustilaisuuden 13.10. tai unohdit kokonaan ilmoittautua, ota yhteyttä nuorisotyönohjaaja Idaan (ida.kaikkonen@evl.fi)

Vuoden 2022 riparit

Ensi vuonna tarjotaan viittä rippikouluryhmää:

TalviRipari: 20.–26.2.2023, konfirmaatio 13.3.2022 klo 12 Eurajoen kirkossa, starttipäivä Luodolla 13.2.

PääsiäisRipari: 13.-18.4.2022, konfirmaatio 24.4.2022 klo 12 Luvian kirkossa, starttipäivät Luodolla 2. ja 3.4. 
(Huom! Huoltajien pitää anoa torstai 14.4. koulusta vapaaksi!)

LuontoRipari: 6.-12.6.2022, konfirmaatio 19.6.2022 klo 12 Eurajoen kirkossa, starttipäivä Luodolla 23.4.2022

TaideRipari 13.–19.6.2022, konfirmaatio 3.7.2022 klo 12 Eurajoen kirkossa, starttipäivä Luodolla 7.5.2022

MusaRipari: 27.6.-3.7.2022, konfirmaatio 10.7.2022 klo 12 Eurajoen kirkossa, starttipäivä Luodolla 22.5.

Päivärippikoulun järjestämme MusaRiparin yhteydessä niin, että nuori viettää päivät leirillä ja yöt kotona. Päivärippikoulu räätälöidään jokaiselle sopivaksi, ja nuori voi olla leirillä esimerkiksi vain yhteisten oppimistuokioiden ja raamisten ajan, tai jäädä viettämään iltaa leirille vielä sauna-ajan ja iltaohjelman parissa.

Kaikki leirimme järjestetään Luodon leirikeskuksessa (Luodontie 271, 27100 Eurajoki).

Rippikoulu kestää syksystä aina omaan konfirmaatioon asti. Rippikouluaika rakentuu oman rippikouluryhmän yhteisistä tapaamisista, oman tutustumisvihon käynneistä sekä rippileiristä ja konfirmaatiosta. Jokaisella rippileirillämme on teema. Teema ohjaa leirin toteutustapoja, mutta jokainen pääsee omilla taidoillaan varmasti mukaan, teemasta riippumatta. Talviriparilla nautimme Suomen talvesta, Pääsiäisriparilla riemuitaan pääsiäisen ilosanomasta, LuontoRiparilla nautitaan leirikeskuksen ympäristön kauniista luonnosta, TaideRiparilla sukelletaan monipuolisesti taiteiden maailmaan ja MusaRiparilla soitetaan, lauletaan ja kuunnellaan musiikkia. Mikään teema ei sulje toistaan pois, esimerkiksi musiikkia sisältyy kaikkiin ripareihin. Otamme mielellämme myös huomioon rippikoululaisten omia toiveita!

Kirkkoilta aloittaa riparisyksyn. Kirkkoillassa tutustutaan jumalanpalvelukseen ja ehtoolliseen. Jokaiselle ryhmälle on oma iltansa. 

Syksyn kirkkoillat järjestetään seuraavasti:

  • 19.10. klo 17-20 Pääsiäisriparin kirkkoilta Luvian kirkossa 
  • 3.11. klo 17-20 Musariparin kirkkoilta Eurajoen kirkossa 
  • 11.11. klo 17-20 Talviriparin kirkkoilta Luvian kirkossa 
  • 17.11. klo 17-20 Luontoriparin kirkkoilta Eurajoen kirkossa 
  • 25.11. klo 17-20 Taideriparin kirkkoilta Luvian kirkossa 

Diakoniapäivä toteutetaan keväällä ennen omaa riparia. Päivässä kuulemme diakoniasta, harjoittelemme sitä käytännössä, sekä toimimme lipaskerääjinä. Olemme myös ulkona, joten ota mukaan sään mukainen vaatetus! Syö lounas kotona, seurakunta tarjoaa välipalan.

Kevään 2022 Diakoniapäivät: 

  •  12.2. klo 12-16.30 Talviriparin ja Pääsiäisriparin diakoniapäivä klo 12-16.30 Eurajoella Tapulissa
  • 9.4. klo 12-16.30 Luontoriparin jaTaideriparin diakoniapäivä klo 12-16.30 Luvialla seurakuntakeskuksessa
  • 21.5. klo 12-16.30 Musariparin ja muualla rippikoulun suorittavien diakoniapäivä klo 12-16.30 Eurajoella Tapulissa

Starttipäivässä tutustumme leirikeskukseen ja omaan rippikouluryhmään. Mikäli koronatilanne sallii, starttipäivässä järjestetään myös vanhempainilta. Seurakunta tarjoaa lounaan.

Konfirmaatioharjoitus pidetään konfirmaatiota edeltävänä päivänä omassa konfirmaatiokirkossa klo 10. Harjoitus kestää 1,5 tuntia ja siellä käydään läpi kaikki käytännön asiat konfirmaatioon liittyen sekä sovitetaan albat.

Konfirmaatiomessu alkaa klo 12 ja kestää noin puolitoista tuntia.

Aamupäivällä, ennen konfirmaatiota, nuorilla on mahdollisuus omiin konfirmaatiopäivän valokuviin seurakuntakeskuksella (sekä Eurajoella että Luvialla). Postitamme kuvauslapun leirikirjeen yhteydessä. Samalla kuvauslapulla voi tilata sekä yksityis- että ryhmäkuvan.

Postitamme jokaiselle rippileirin lähestyessä kotiin leirikirjeen. Siinä kerromme rippileiristä, konfirmaatiosta, sekä muista tärkeistä asioista.

Syksyllä 2017 käyttöön otetussa rippikoulusuunnitelmassa ehtoollinen on osa rippikoulua. Myös me Eurajoella haluamme  tehdä ehtoollisen tutuksi nuorille rippikoulun aikana. Jokaisen leirin omassa ennakkoviikonlopussa nuoret saavat ehtoollisopetusta. Nuortenmessussa vietämme yhdessä muun seurakunnan kanssa ehtoollista. Leirillä vietämme ehtoollista, ja luonnollisesti myös konfirmaatiossa koko rippikouluryhmä osallistuu yhdessä ehtoolliselle. 

 

 

Tyyni merenranta, laituri, kolme ihmistä laiturilla


"Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Puhän Hengen nimeen ja opettaakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti." (Matt.28:18-20)

Jeesuksen antama kaste- ja lähetyskäsky on pohjana rippikoulujen järjestämiselle.