Rippikoulu

 

Koronainfo, päivitetty 3.7.2021

Paikan päällä tapahtuvissa tapahtumissa noudatamme turvavälejä ja halutessaan voi käyttää maskia. Maskeja saa seurakunnasta.

 

Kesän konfirmaatiot

Kokoontumisrajoitukset ovat poistuneet satakunnassa. Sisätiloissa on kuitenkin turvaväli- ja maskisuositus voimassa. Tämä tarkoittaa sitä, että konfirmaatiot voidaan järjestää yhdessä erässä klo 12 ja vieraat saavat tulla kirkkoon. Kuitenkin on huomioitava, että turvavälein Eurajoen kirkkoon mahtuu noin 200 henkeä ja Luvian kirkkoon noin 180. Tämä tarkoittaa sitä, että kansainvälisyysriparin ja Luontoriparin konfirmaatioon kukin nuori voi kutsua 7-8 vierasta. Musariparin ja Luovariparin konfirmaatioihin mahtuu kultakin nuorelta noin 15 vierasta. Tiedotamme vierasmäärästä vielä ryhmäkohtaisesti.

 

Ennakkokäynnit

Huom! 28.6. alkaen jumalanpalvelus- ja nuorteniltamerkinnät suoritetaan normaalisti osallistumalla tilaisuuteen paikan päällä. 

Jumalanpalvelukset toimitetaan sunnuntaisin Eurajoen ja Luvian kirkoissa klo 10 (poikkeuksena konfirmaatiot klo 12)

Nuortenillat jatkuvat nuorisotiloissa Tapulilla joka toinen keskiviikko klo 18 ja Luvian nuorisotilassa joka toinen torstai klo 18. 

Etusivulta löydät tarkemmat tiedot tulevista tapahtumista!

Nuorten konsertti 14.1, pääsiäisen- tai joulunajan tilaisuus nuorten messu

Mikäli sinulla on joku näistä vielä suorittamatta, voit suorittaa merkinnän osallistumalla jumalanpalvelukseen tai nuorteniltaan.

 

Huom! Rippikoulun työntekijät lomailevat heinäkuussa. Nuorisotyönohjaaja Idan tavoittaa viimeisen kerran ennen lomaa 10. ja 11.7.  Nuorisotyönohjaaja Varpu palaa lomilta 25.7. ja Hanna-pappi 30.7. Nuortenillat ja jumalanpalvelukset jatkuvat kuitenkin läpi koko kesän.

- - - - - - - - - - - - -

Rippikoulun tavoitteena on, että nuori vahvistuu siinä uskossa kolmiyhteiseen Jumalaan, johon hänet on pyhässä kasteessa otettu, kasvaa rakkaudessa lähimmäiseen ja elää rukouksessa ja seurakuntayhteydessä.

Rippikoulu kestää vähintään puoli vuotta, ja yllä mainittu tavoite ohjaa sitä koko matkan ajan.

Rippikoulun alkuosa on seurakuntaan tutustumista, jonka jälkeen on leirijakso ja lopuksi yhteinen konfirmaatio.
Päivärippikoulu toteutetaan leirillä niin, että nuori on päivät leirillä ja yöt kotona.

Koronatilanteesta riippuen voimme joutua tekemään muutoksia rippikoulun kokoontumisiin. Mahdollisista muutoksista tiedotamme tällä sivulla!

Rippikoulun 2021 ilmoittautumisaika on päättynyt. Mikäli haluat ilmoittautua mukaan, ota yhteyttä Idaan (ida.kaikkonen@evl.fi) niin katsotaan missä ryhmässä on vielä tilaa. Rippikouluun saa ilmoittautua, vaikka ei kuuluisi Eurajoen seurakuntaan.

Vuoden 2021 riparit:

Ensi vuonna tarjotaan viittä rippikouluryhmää, jotka ovat:

TaideRipari: 21.–27.2.2021, konfirmaatio 23.5.2021 Eurajoen kirkossa, ennakkoviikonloppu Tapulilla 6. ja 7.2.
KansainvälisyysRipari: 7.-13.6.2021, konfirmaatio 20.6.2021 Eurajoen kirkossa, ennakkoviikonloppu Luodolla 27. ja 28.3.
MusaRipari: 14.6.–20.6.2021, konfirmaatio 27.6.2021 Luvian kirkossa tai vaihtoehtoinen konfirmaatio 4.7. Luvian kirkossa. Ennakkoviikonloppu Luodolla 10. ja 11.4.
LuontoRipari: 28.6–4.7.2021, konfirmaatio 11.7.2021 Eurajoen kirkossa, ennakkoviikonloppu Luodolla 8. ja 9.5.
LuovaRipari Päiväleiri: 1.–6.8.2021, konfirmaatio 8.8.2021 Eurajoen kirkossa, ennakkoviikonloppu Luodolla 22. ja 23.5.
Muut rippikoulut ovat leirimuotoisia, mutta päiväleirillä nuoret viettävät päivän leirikeskuksessa ja yöt kotona.

Kaikki leirimme järjestetään Luodon leirikeskuksessa (Luodontie 271, 27100 Eurajoki).

Rippikoulu kestää syksystä aina omaan konfirmaatioon asti. Rippikouluaika rakentuu oman rippikouluryhmän yhteisistä tapaamisista, oman tutustumisvihon käynneistä sekä rippileiristä ja konfirmaatiosta. Jokaisella rippileirillämme on teema. Teema ohjaa leirin toteutustapoja, mutta jokainen pääsee omilla taidoillaan varmasti mukaan, teemasta riippumatta. TaideRiparilla sukelletaan kuvataiteen maailmaan, KansainvälisyysRiparilla tutustutaan muihin kulttuureihin (kielitaitoa ei tarvita!), MusaRiparilla soitetaan, lauletaan ja kuunnellaan musiikkia, LuontoRiparilla nautitaan leirikeskuksen ympäristön kauniista luonnosta ja LuovaRiparilla opiskellaan luovin ja joustavin menetelmin. Mikään teema ei sulje toistaan pois, esimerkiksi musiikkia sisältyy kaikkiin ripareihin. Otamme mielellämme myös huomioon rippikoululaisten omia toiveita!

Diakoniapäivä toteutetaan keväällä ennen omaa riparia. Päivässä kuulemme diakoniasta, harjoittelemme sitä käytännössä, sekä toimimme lipaskerääjinä. Olemme myös ulkona, joten ota mukaan sään mukainen vaatetus! Seurakunta tarjoaa lounaan.

Kevään 2021 Diakoniapäivät: 

  • 13.2. Luvialla Taideripari
  • 20.3. Tapulilla Kansainvälisyys- ja Muasaripari
  • 10.4. Tapulilla Luonto- ja Luovaripari sekä muualla rippikoulun suorittavat

Luotoviikonlopussa tutustumme leirikeskukseen ja omaan rippikouluryhmään. Mikäli koronatilanne sallii, luotoviikonlopussa järjestetään myös vanhempainilta.

Konfirmaatioharjoitus pidetään konfirmaatiota edeltävänä päivänä omassa konfirmaatiokirkossa klo 10. Harjoitus kestää 1,5 tuntia ja siellä käydään läpi kaikki käytännön asiat konfirmaatioon liittyen sekä sovitetaan albat.

Konfirmaatiomessu kestää noin puolitoista tuntia.

Aamupäivällä, ennen konfirmaatiota, nuorilla on mahdollisuus omiin konfirmaatiopäivän valokuviin seurakuntakeskuksella (sekä Eurajoella että Luvialla). Postitamme kuvauslapun leirikirjeen yhteydessä. Samalla kuvauslapulla voi tilata sekä yksityis- että ryhmäkuvan.

Postitamme jokaiselle rippileirin lähestyessä kotiin leirikirjeen. Siinä kerromme rippileiristä, konfirmaatiosta, sekä muista tärkeistä asioista.

Syksyllä 2017 käyttöön otetussa rippikoulusuunnitelmassa ehtoollinen on osa rippikoulua. Myös me Eurajoella haluamme  tehdä ehtoollisen tutuksi nuorille rippikoulun aikana. Jokaisen leirin omassa ennakkoviikonlopussa nuoret saavat ehtoollisopetusta. Nuortenmessussa vietämme yhdessä muun seurakunnan kanssa ehtoollista. Leirillä vietämme ehtoollista, ja luonnollisesti myös konfirmaatiossa koko rippikouluryhmä osallistuu yhdessä ehtoolliselle. 

Rippikoulun 2021 ilmoittautuminen on 7.9.-27.9.2020

Vuoden 2021 rippikouluun kutsutaan kirjeitse v.2006 syntyneet nuoret, sekä sellaiset nuoret, jotka eivät tietojemme mukaan edellisenä vuonna käyneet rippikoulua.

Rippikoulun aloitustilaisuus pidetään Eurajoen kirkossa keskiviikona 7.10.2020 klo 18.

Tilaisuudessa selviävät rippikouluryhmien jaot ja siellä kerrotaan tarkemmin rippikoulun käytännöistä. Siksi onkin ehdottoman tärkeää, että paikalla ovat sekä rippikoulun aloittava nuori että yksi huoltaja. Jos ette pääse aloitustilaisuuteen, ilmoitattehan siitä meille. Eurajoen kirkkoon mahtuu turvavälein 200 henkeä ja oman harkinnan mukaan voi käyttää kasvomaskia. Ethän saavu flunssaisena aloitustilaisuuteen!
Aloitustilaisuus koskee myös muualla rippikoulunsa suorittavia!

Aloitustilaisuuden kyselyyn pääset tästä

 


"Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Puhän Hengen nimeen ja opettaakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti." (Matt.28:18-20)

Jeesuksen antama kaste- ja lähetyskäsky on pohjana rippikoulujen järjestämiselle.

Ota yhteyttä

Nuorisotyönohjaaja, vs. varhaiskasvatuksen ohjaaja
Eurajoen seurakunta
Seurakuntapastori
Eurajoen seurakunta
Kukkapolku 2
27100 Eurajoki
Johtava kappalainen
Luvian kappeliseurakunta
Pappilantie 2
29100 Luvia