Rippikoulu

Rippikoulun tavoitteena on, että nuori vahvistuu siinä uskossa kolmiyhteiseen Jumalaan, johon hänet on pyhässä kasteessa otettu, kasvaa rakkaudessa lähimmäiseen ja elää rukouksessa ja seurakuntayhteydessä.

Rippikoulu kestää vähintään puoli vuotta, ja yllä mainittu tavoite ohjaa sitä koko matkan ajan.

Rippikoulun alkuosa on seurakuntaan tutustumista, jonka jälkeen on leirijakso ja lopuksi yhteinen konfirmaatio.
Päivärippikoulu toteutetaan leirillä niin, että nuori on päivät leirillä ja yöt kotona.

Koronatilanteesta riippuen voimme joutua tekemään muutoksia rippikoulun kokoontumisiin. Mahdollisista muutoksista tiedotamme tällä sivulla!

Rippikoulun 2022 ilmoittautuminen on 26.8.-3.10.

Vuoden 2022 rippikouluun kutsutaan kirjeitse v.2007 syntyneet nuoret, sekä sellaiset nuoret, jotka eivät tietojemme mukaan edellisenä vuonna käyneet rippikoulua. Mikäli et kuulu Eurajoen seurakuntaan ja haluat ilmoittautua mukaan, ota yhteyttä Idaan (ida.kaikkonen@evl.fi) niin saat ilmoittautumisohjeet. Rippikouluun saa ilmoittautua, vaikka ei kuuluisi kirkkoon.

Rippikoulun ilmoittautumislomake palautetaan seurakuntakeskun Tapulin postilaatikkoon viimeistään 3.10.2021
Myöhästyneet ilmoittautumiset otamme vastaan, ja jokaiselle ilmoittautuneelle luvataan paikka rippikoulussa - mutta emme voi taata, että silloin enää on tilaa juuri tietyssä leiriryhmässä.

Rippikoulun aloitustilaisuus pidetään 13.10 Eurajoen kirkossa

Koronaturvallisuuden takaamiseksi tilaisuus pidetään kahdessa ryhmässä klo 18 ja klo 19.30. Oma ryhmäsi selviää ilmoittautumiskirjeestä.

Tilaisuudessa selviävät rippikouluryhmien jaot ja siellä kerrotaan tarkemmin rippikoulun käytännöistä. Siksi onkin ehdottoman tärkeää, että paikalla ovat sekä rippikoulun aloittava nuori että yksi huoltaja. Jos ette pääse aloitustilaisuuteen, ilmoitattehan siitä meille. Ethän saavu flunssaisena aloitustilaisuuteen!
Aloitustilaisuus koskee myös muualla rippikoulunsa suorittavia!

Aloitustilaisuuden kyselyyn pääset tästä

Vuoden 2022 riparit

Ensi vuonna tarjotaan viittä rippikouluryhmää:

TalviRipari: 20.–26.2.2023, konfirmaatio 13.3.2022, starttipäivä Luodolla 13.2.

PääsiäisRipari: 13.-18.4.2022, konfirmaatio 24.4.2022, starttipäivät Luodolla 2. ja 3.4.
(Huom! Huoltajien pitää anoa torstai 14.4. koulusta vapaaksi!)

LuontoRipari: 6.-12.6.2022, konfirmaatio 19.6.2022, starttipäivä Luodolla 23.4.2022

TaideRipari 13.–19.6.2022, konfirmaatio 3.7.2022, starttipäivä Luodolla 7.5.2022

MusaRipari: 27.6.-3.7.2022, konfirmaatio 10.7.2022, starttipäivä Luodolla 22.5.

Päivärippikoulun järjestämme MusaRiparin yhteydessä niin, että nuori viettää päivät leirillä ja yöt kotona. Päivärippikoulu räätälöidään jokaiselle sopivaksi, ja nuori voi olla leirillä esimerkiksi vain yhteisten oppimistuokioiden ja raamisten ajan, tai jäädä viettämään iltaa leirille vielä sauna-ajan ja iltaohjelman parissa.

Kaikki leirimme järjestetään Luodon leirikeskuksessa (Luodontie 271, 27100 Eurajoki).

Rippikoulu kestää syksystä aina omaan konfirmaatioon asti. Rippikouluaika rakentuu oman rippikouluryhmän yhteisistä tapaamisista, oman tutustumisvihon käynneistä sekä rippileiristä ja konfirmaatiosta. Jokaisella rippileirillämme on teema. Teema ohjaa leirin toteutustapoja, mutta jokainen pääsee omilla taidoillaan varmasti mukaan, teemasta riippumatta. Talviriparilla nautimme Suomen talvesta, Pääsiäisriparilla riemuitaan pääsiäisen ilosanomasta, LuontoRiparilla nautitaan leirikeskuksen ympäristön kauniista luonnosta, TaideRiparilla sukelletaan kuvataiteen maailmaan ja MusaRiparilla soitetaan, lauletaan ja kuunnellaan musiikkia. Mikään teema ei sulje toistaan pois, esimerkiksi musiikkia sisältyy kaikkiin ripareihin. Otamme mielellämme myös huomioon rippikoululaisten omia toiveita!

Diakoniapäivä toteutetaan keväällä ennen omaa riparia. Päivässä kuulemme diakoniasta, harjoittelemme sitä käytännössä, sekä toimimme lipaskerääjinä. Olemme myös ulkona, joten ota mukaan sään mukainen vaatetus! Seurakunta tarjoaa lounaan.

Kevään 2022 Diakoniapäivät:

Lisätietoa myöhemmin!

Starttipäivässä tutustumme leirikeskukseen ja omaan rippikouluryhmään. Mikäli koronatilanne sallii, starttipäivässä järjestetään myös vanhempainilta.

Konfirmaatioharjoitus pidetään konfirmaatiota edeltävänä päivänä omassa konfirmaatiokirkossa klo 10. Harjoitus kestää 1,5 tuntia ja siellä käydään läpi kaikki käytännön asiat konfirmaatioon liittyen sekä sovitetaan albat.

Konfirmaatiomessu kestää noin puolitoista tuntia.

Aamupäivällä, ennen konfirmaatiota, nuorilla on mahdollisuus omiin konfirmaatiopäivän valokuviin seurakuntakeskuksella (sekä Eurajoella että Luvialla). Postitamme kuvauslapun leirikirjeen yhteydessä. Samalla kuvauslapulla voi tilata sekä yksityis- että ryhmäkuvan.

Postitamme jokaiselle rippileirin lähestyessä kotiin leirikirjeen. Siinä kerromme rippileiristä, konfirmaatiosta, sekä muista tärkeistä asioista.

Syksyllä 2017 käyttöön otetussa rippikoulusuunnitelmassa ehtoollinen on osa rippikoulua. Myös me Eurajoella haluamme  tehdä ehtoollisen tutuksi nuorille rippikoulun aikana. Jokaisen leirin omassa ennakkoviikonlopussa nuoret saavat ehtoollisopetusta. Nuortenmessussa vietämme yhdessä muun seurakunnan kanssa ehtoollista. Leirillä vietämme ehtoollista, ja luonnollisesti myös konfirmaatiossa koko rippikouluryhmä osallistuu yhdessä ehtoolliselle.

Tyyni merenranta, laituri, kolme ihmistä laiturilla

"Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Puhän Hengen nimeen ja opettaakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti." (Matt.28:18-20)

Jeesuksen antama kaste- ja lähetyskäsky on pohjana rippikoulujen järjestämiselle.

Eurajoen seurakunta
Kukkapolku 2