Virkatodistus-, sukuselvitys- ja sukututkimustilaukset 1.5.2021 alkaen

 

Virkatodistukset, sukuselvitykset ja sukututkimukset tilataan Porin aluekeskusrekisteristä


Puhelin: 044 730 9605, palveluaika arkisin klo 9–15


Virkatodistus- ja sukuselvitystilauksen voi tehdä sähköisellä lomakkeella tästäLinkki avautuu uudessa välilehdessä
(tunnistautumista varten tarvitset pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen) 

Porin aluerekisterikeskuksen kotisivut

 

Mikä on virkatodistus?

Virkatodistus tarvitaan esim. perunkirjoitusta varten tai pankkia varten hoidettaessa kuolleen henkilön raha-asioita. Passia ja ajokorttia varten ei enää nykyisin tarvita virkatodistusta. Seurakunnat antavat jäsenistään virkatodistuksia, joista peritään Kirkkohallituksen ohjeiden mukainen maksu. Virkatodistuksen tietosisältö määräytyy todistuksen käyttötarkoituksen mukaan. Virkatodistuksen voi saada myös mistä tahansa maistraatista. Virkatodistusta tarvitaan nykyään yhä vähemmän, sillä viranomaiset saavat usein tiedot suoraan väestötietojärjestelmästä. Virkatodistus tarvitaan mm. perunkirjoituksessa, perinnönjaossa ja sukututkimuksessa. 

Mikä on sukuselvitys?

Sukuselvitys on ote henkilöä tai perhettä koskevista kirkonkirjaan tehdyistä merkinnöistä. Sukuselvitystä tarvitaan yleisimmin perunkirjoitukseen ja kuolinpesän asioiden hoitoon. Sukuselvityksen voi pyytää sen paikkakunnan kirkkoherranvirastosta tai aluekeskusrekisteristä, jossa asianomainen on ollut viimeiseksi kirjoilla.

Mikä on sukututkimus?

Sukututkimus eli genealogia on historian aputiede, jonka tutkimuskohteena ovat ihmisten väliset sukulaisuussuhteet ja sukujen historia. Sukututkimuksia voi tilata tai tehdä itse yli 100 vuotta vanhoista kirkonkirjoista tai tallenteista.

Sukututkimuspyynnöt otetaan vastaan Porin aluekeskusrekisterissä kirjallisena. Lataa ja tulosta lomake tästä Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Sukututkimuspyyntöön on liitettävä rekisteriseloste. Lataa ja tulosta lomake tästä

 

Suomen sukututkimusseuran nettisivutLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Kirkonkirjojen tietojen luovuttamisesta perittävät maksut

 

Virkatodistusmaksut 1.1.2020 alkaen, avaa tiedote tästä