Rippikouluinfo

Vuoden 2025 rippikoulujen kutsut postitetaan koteihin elokuussa kaikille v.2010 syntyneille kastetuille seurakunnan jäsenille, sekä sellaisille nuorille, jotka eivät tietojemme mukaan edellisenä vuonna käyneet rippikoulua. Mikäli et kuulu Eurajoen seurakuntaan ja haluat ilmoittautua mukaan, ota yhteyttä Idaan (ida.kaikkonen@evl.fi) niin saat ilmoittautumisohjeet.

Ilmoittautuminen aukeaa elo-syyskuussa 2024 täällä.

Rippikoululaisille ja huoltajille yhteinen rippikoulun aloitustilaisuus pidetään 3.10. klo 18 Luvian kirkossa. Rippikoulujen ryhmäjaot selviävät aloitustilaisuudessa. Aloitustilaisuudessa selviää myös konfirmaatiokirkot. Aloitustilaisuus koskee myös muualla rippikoulunsa suorittavia!

Rippileirien 2025 alustavat teemat ja ajankohdat (huom! muutokset ovat vielä mahdollisia!)

• Talviripari Luodon leirikeskuksessa 16.-22.2. konfirmaatio 16.3. starttipäivä 1.2.
  • Musaripari Luodon leirikeskuksessa 16.-21.4. konfirmaatio 4.5. starttipäivät Luodolla 5.-6.4.
    (Huom! Huoltajien pitää anoa torstai 28.3. koulusta vapaaksi!)
  • Taiderpari Luodon leirikeskuksessa 2.-8.6. konfirmaatio 15.6. starttipäivä Luodolla 10.5.
  • Kansainvälisyysripari Luodon leirikeskuksessa 12.-18.6. konfirmaatio 28.6. starttipäivä Luodolla 24.5.
  • Luontoripari 1.-7.7. Viron Saarenmaalla, konfirmaatio 13.7. starttipäivä Luvialla 3.5.
  • Iltaripari Seurakuntakeskus Tapulissa ja Luvian seurakuntakeskuksessa, leiripäivät 29-30.3. konfirmaatio 27.4.

Kaikki leirimme järjestetään Luodon leirikeskuksessa (Luodontie 271, 27100 Eurajoki).

Konfirmaatiomessu kestää noin puolitoista tuntia.

Jos tarvitset tietoa kehitysvammaisten erityisrippikoulusta, klikkaa tästäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Myös kirkkoon kuulumaton voi ilmoittautua rippikouluun. Ota tällaisessa tilanteessa yhteys seurakuntapastori Hanna Kärmerantaan (hanna.karmeranta@evl.fi), niin postitamme teille rippikoulun kutsukirjeen. Jotta nuori voidaan konfirmoida, hänet tulee olla kastettu. Kastehetki voidaan järjestää rippikoulun aikana. Ota asia puheeksi rippikoulun yhteydessä, niin sovitaan teille hyvä aika kasteelle.

Seurakuntanuoret instagramissa

Seurakuntanuoret YouTubessa

Viron ripari

Viron ripari poikkeaa perinteisistä rippikouluista ulkomaan matkalla sekä ennakkopäivillä.

Viron ripari suuntaa leireilemään Viron Saarenmaalle Pühan seurakunnan leirikeskukselle. Leirikeskuksen omat sivut tässä.

Leirikeskuksen lähellä n. 1km päässä on pieni kyläkauppa, joka toimii leirimme leirikioskina.

Leirin aikana tehdään muutama retki mm. Panga Pankille, jossa pyrimme näkemään auringonlaskun mereen. Shoppailupäivääkään ei sovi unohtaa.

Viroon kannattaa varata siis sopivasti käyttörahaa mukaan ja varata siitä hieman myös veden ostamiseen. Suosittelemme pullotetun veden ostamista leirin aikana.

Viron riparissa on ennakkopäiviä ennen leiriä leirillä olevien retkipäivien takia.

Viron leiri sisältää 2 matkustuspäivää ja 7 leiripäivää.

Viron riparin päivämäärät koottuna:

Aloitustilaisuus 4.10. Eurajoen Kirkko

Kirkkoilta 12.10. Luvian Kirkko

Starttipäivä 13.11. Luvian Seurakuntakeskus

Ennakkopäivä 30.1. Seurakuntakeskus Tapuli

Konsertti 8.2. Luvialla

Diakoniapäivä 2.3. Luvian Seurakuntakeskus

Nuortenmessu 7.3. Luvian Kirkko

Ennakkopäivä 11.3. Luodon leirikeskus

Ennakkopäivä 15.4. Luvian Seurakuntakeskus, passien tarkastus!

Ennakkopäivä 13.5. Seurakuntakeskus Tapuli

Vanhempainilta 13.5. Seurakuntakeskus Tapuli

Leiri 2.-10.7. Viro Saarenmaa

Konfirmaatioharjoitus 12.7.