Uutislistaukseen

Uudet koronarajoitukset - Eurajoen seurakunnan toiminta tammikuussa 2022

17.1.2022 13.42

Päivitetty 17.1.2022

Kokoontumisrajoitukset kiristyvät. Lounais-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt 14.1.2022 päätöksen, jolla jatketaan Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueille annettuja kokoontumisrajoituksia 28.1.2022 asti.

Päivitetty 17.1.2022

Kokoontumisrajoitukset kiristyvät. Lounais-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt 14.1.2022 päätöksen, jolla jatketaan Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueille annettuja kokoontumisrajoituksia 28.1.2022 asti. 

 

Aluehallintoviraston päätökset: LSAVI+284+2022+Lounais-Suomi.pdfLinkki avautuu uudessa välilehdessä ja LSAVI+282+2022+Lounais-Suomi.pdfLinkki avautuu uudessa välilehdessä

 Arkkihiippakunnan tuomiokapituli on keskustellut Lounais-Suomen aluehallintoviraston kanssa rajoitusten vaikutuksesta seurakuntien toimintaan. Tuomiokapituli antaa viranomaisten päätöksen johdosta seuraavat ohjeet hiippakunnan seurakunnille. 

Ohjeiden mukaiset rajoitukset ovat voimassa 16.1.-30.1.2022. 

 

Yleisötilaisuudet 

Yleisötilaisuuksien järjestäminen on edelleen kiellettyä. Rajoitusta ei voi kiertää koronapassilla. 

 

Jumalanpalvelukset ja kirkolliset toimitukset 

Kirkolliset toimitukset ja jumalanpalvelukset kuuluvat seurakuntien lakisääteisiin tehtäviin ja niiden hoitaminen on turvattava kaikissa olosuhteissa.  

Sisätiloissa järjestettäviin jumalanpalveluksiin ja kirkollisiin toimituksiin voi ottaa enintään 1/5 tilaan hyväksyttävästä enimmäisosallistujamäärästä.  

Eurajoen kirkko 130, Luvian kirkko 120, Irjanteen kirkko 20, 
Irjanteen siunauskappeli 16, Kuivalahden rukoushuone 23 

  • tilaisuuksiin voi osallistua vain terveenä 
  • tilaisuuksissa noudatetaan mahdollisuuksien mukaan etäisyyksiä 
  • tiloissa huolehditaan hyvästä hygieniasta 
  • vahva maskisuositus 

Yhteislaulu jumalanpalveluksissa ja kirkollisissa toimituksissa tulee minimoida. Kuorolaulua ei suositella.  

Seurakuntatiloissa tapahtuvissa kaste- ja muistotilaisuuksissa noudatetaan samaa 1/5 periaatetta ja pastoraalista harkintaa. Kotikasteet voivat jatkua.  

Henkilömäärät: srk-keskus Tapuli 30; Kuivalahden rukoushuone 23; Luvian srk-keskus 20

Seurakuntien tulee huolehtia, että kirkollisten toimitusten ja jumalanpalvelusten osallistujien lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä voidaan ehkäistä. Osallistujille suositellaan voimakkaasti kasvomaskin käyttöä. Yhteislaulu jumalanpalveluksissa ja kirkollisissa toimituksissa tulee minimoida. 

Seurakunnan pienryhmätoiminta ja muu toiminta 

Seurakuntien kaikki kokoava toiminta ja pienryhmätoiminta (mm. perhekerhot, raamattu- ja rukouspiirit) sisätiloissa, keskeyttämistä jatketaan 16.1.-30.1.2022 . 

Pienryhmätoiminnan kevätkausi aloitetaan helmikuun alusta. 

Aluehallintoviraston määräämät rajoitukset eivät koske alle 18-vuotiaiden lasten ja nuorten toimintaa  

Lasten päiväkerhot jatkavat toimintaansa kunnan varhaiskasvatuksen kerhojen linjauksia vastaavasti. Lasten päiväkerhot, perhekerhot ja varhaisnuorten kerhot ovat tauolla 31.1.2022 asti 

 

Tartuntatautilain mukaiset hygieniavaatimukset 

Kaikessa toiminnassa noudatamme tartuntatautilain mukaisia hygieniavaatimuksia. 

  • asiakkailla ja osallistujilla on mahdollisuus käsien puhdistamiseen 
  • asiakkaille ja osallistujille annetaan riittävän etäisyyden ylläpitämistä, käsien puhdistamista ja muita vastaavia tartuntojen leviämistä estäviä käytäntöjä koskevat toimintaohjeet 
  • tilojen ja pintojen puhdistamista tehostetaan 
  • asiakkaiden ja osallistujien oleskelu järjestetään sillä tavoin väljästi kuin se toiminnan erityispiirteet huomioon ottaen on mahdollista. Mahdolliset asiakaspaikat sijoitetaan riittävän etäälle toisistaan. 

 

seuraavan kerran seurakunnan valmiusryhmä kokoontuu 31.1.2022. 

terv. Asko, Hannele ja Kirsi