Eurajoen kirkosta striimataan Eurajoen seurakunnan YouTube-kanavalle: Eurajoen kirkko,

Luvian kirkosta striimataan YouTube-kanavalle: Luvia kirkko.

Su 14.8. ja 21.8. striimataan Eurajoen kirkosta

Sunnuntaina 7.8.2022

klo 10 Sanajumalanpalvelus Eurajoen kirkossa

Kolehti Suomen Lähetyslentäjät ry:n hengen pelastavien lentojen tukemiseen turvattomilla ja vaikeakulkuisilla aluilla kehittyvissä maissa.

klo 10 Sanajumalanpalvelus Luvian kirkossa, striimataan

Kolehti nimikkolähetille, Sari Johanna Kuittilo, Israel

Linkki Suomen Lähetysseuran sivulle

Hae virsikirjasta

Virren numero

Sanahaku

Haulla siirryt Virsikirjasivustolle.

Kirkolliset ilmoitukset

7.8.2022

Avioliittoon kuulutettu: Petri Juhani Myllymäki ja Tiina Getsina Rinne, molemmat Kaskisten seurakunnasta
Hautaan siunattu: Terttu Kaarina Jaakkola 93 v., Pentti Johannes Vaahtera 68 v.

31.7.2022

Kastettu: Sakke Juhani Nieminen
Hautaan siunattu: Kalevi Johannes Ilonen 94 v., Luvialla: Erkki Tapani Kuusinen 70 v.

24.7.2022

Avioliittoon kuulutettu: Miika Mikael Päiviö ja Henna Kristiina Keto, mol. Eurajoen srk:sta
Hautaan siunattu: Martta Alisa Vuorenpää 96 v., Anni Kyllikki Raitanen 89 v., Seija Mirjam Jaakkola 75 v.

17.7.2022

Kastettu: Vili Mikael Levo, Venla Vanessa Levo, Taito Eevert Mainio Rinta-Harri Espoon Tuomiok srk
Avioliittoon Vihitty: Markus Petteri Raitanen ja Janika Karoliina Karenmaa, mol. Eurajoen seurakunnasta
Hautaan siunattu: Maija-Liisa Tellervo Reunanen 74 v., Heimo Olavi Lauri 73 v., Raimo Kalevi Virtanen 80 v., Jessica Alexandra Mäkinen 23 v. Porin Teljän srk:sta, Raimo Oskari Virta 86 v. Turun Tuomiok. srk:sta

10.7.2022

Hautaan siunattu: Luvialla Kai Olof Wikman 79 v.

3.7.2022

26.6.2022

Kastettu: Viljami Artturi Kuniala
Hautaan siunattu: Markku Sakari Rantanen 78 v.

19.6.2022

Kastettu: Jamiel Erkka Ilmari Järvenpää, Hugo Toivo Elmeri Heinonen Rauman srk
Hautaan siunattu: Seppo Isak Uusi-Uola 72 v., Luvialla: Hilkka Annikki Palmu 87 v. Keski-Porin srk

Kiirastorstai

Kiirastorstain jumalanpalveluksessa painopiste on ehtoollisessa. Kiirastorstaina muistellaan opetuslasten viimeistä ateriaa yhdessä Jeesuksen kanssa. Kiirastorstain messun päätteeksi urut vaikenevat ja kynttilät sammutetaan. Alttari riisutaan kankaista ja esineistä, ja se verhotaan mustaan.

Evankeliumista Luukkaan mukaan, luvusta 22

Kun hetki koitti, Jeesus kävi aterialle yhdessä apostolien kanssa. Hän sanoi heille: ”Hartaasti olen halunnut syödä tämän pääsiäisaterian teidän kanssanne ennen kärsimystäni. Sillä minä sanon teille: enää en syö pääsiäisateriaa, ennen kuin se saa täyttymyksensä Jumalan valtakunnassa.” Hän otti käsiinsä maljan, kiitti Jumalaa ja sanoi: ”Ottakaa tämä ja jakakaa keskenänne. Minä sanon teille: tästedes en maista viiniköynnöksen antia, ennen kuin Jumalan valtakunta on tullut.”

Sitten hän otti leivän, siunasi, mursi ja antoi sen opetuslapsilleen sanoen: ”Tämä on minun ruumiini, joka annetaan teidän puolestanne. Tehkää tämä minun muistokseni.” Aterian jälkeen hän samalla tavoin otti maljan ja sanoi: ”Tämä malja on uusi liitto minun veressäni, joka vuodatetaan teidän puolestanne. Mutta tälle samalle pöydälle ojentaa yhdessä minun kanssani kätensä myös minun kavaltajani. Ihmisen Poika lähtee täältä juuri niin kuin hänen on määrä lähteä, mutta voi sitä, josta tulee hänen kavaltajansa!” (Luuk. 22:14–22).

Kiirastorstain iltana Jeesus vetäytyi Getsemanen puutarhaan rukoilemaan voimaa Isältään taivaasta. Juudas kavalsi Jeesuksen ja Jeesus vangittiin.

Mitä kiira tarkoittaa?

Kiirastorstai on ollut katolisessa kirkossa ripittäytymisen päivä. Kiira-sana tulee ripittäytymisestä. Ruotsin kielen sanan skära tarkoittaa puhdistamista. Kansanuskomuksissa kiira on tarkoittanut pahaa, joka on karkotettu pihapiiristä.