Rippikoululaisen seurakuntaan tutustumisvihko

Rippikoululaiset saavat seurakuntaan tutustumisvihkon, jota täytetään rippikoulun aikana. Vihkon merkintöjä kerätessä rippikoululainen pääsee tutustumaan seurakunnan toimintaan, painottuen nuorille suunnattuihin tilaisuuksiin.

Vihon alkupuolen tilaisuudet voi käydä missä vain luterilaisessa seurakunnassa.

Yhdestä tilaisuudesta voi saada vain yhden merkinnän.

Jokaisen tulee osallistua vihkoon merkittyihin tilaisuuksiin. Jos teillä on jokin erittäin tärkeä poissaolon syy, ilmoittakaa siitä ajoissa Idalle tai Varpulle. Yhteisiä päiviä on mahdollista tarvittaessa korvata toisen rippikouluryhmän päivässä, mutta siitä on oltava tieto etukäteen.

Muista ottaa yhteisiin tilaisuuksiin oma vihkosi sekä kynä mukaan. Saat allekirjoituksen vihkoosi, kun olet täyttänyt ajatuksiasi jokaiseen kysymykseen.

Tutustumisvihkon 2020-2021 sisältö:

1. Jumalanpalvelus

Jumalanpalvelus on lähes aina molemmissa kirkossamme sunnuntaina klo 10.
Jumalanpalvelukset ovat seurakunnan yhteistä toimintaa, johon kaiken ikäiset ovat tervetulleita.
Merkinnän vihkoon saa jumalanpalveluksen jälkeen sakastista.

2. Joulunajan TAI pääsiäisenajan tilaisuus

Joulu ja pääsiäinen ovat kristittyjen suurimmat juhlat, ja niiden vuoksi seurakunnassa on paljon tilaisuuksia. Merkinnän saa mistä vain seurakunnan tilaisuudesta, joka osuu joulun (23.-26.12.) tai pääsiäisen (kiirastorstaista toiseen pääsiäispäivään) ajalle.

3. Vapaavalintainen seurakunnan tilaisuus

Tämän merkinnän saa mistä vain seurakunnan säännöllisestä toiminnasta. Merkinnän saa esimerkiksi nuortenillasta, mutta halutessaan voi käydä tutustumassa vaikkapa rukouspiiriin, raamattupiiriin, tai kirkkokuoron harjoituksiin. Vihkiminen, hautaan siunaaminen tai kastetilaisuus sopivat myös tähän kohtaan.

4. ja 5. Nuortenilta

Nuortenillat ovat keskiviikkoisin Eurajoella ja joka toinen torstai Luvialla klo 18–21. Rippikoululaiset osallistuvat koko nuorteniltaan, kunnes virallinen ohjelmaosuus lopppuu noin klo 20.30.

Keskiviikon nuortenillat pidetään Tapulin nuorisotilassa.  Nuorteniltoihin kulku on Arvelantien puoleisen, leikkikentän vieressä olevan oven kautta:
 -> Kun Tapulin parkkipaikka on takanasi ja Tapuli edessäsi, jatka oikean nurkan taakse, ja löydät oikean oven.

Torstain nuortenillat ovat Luvian uudessa nuorisotilassa.  Koulun ja kirkon välissä on keltainen rakennus nimeltään Kanttorila. Kanttorilaa vastapäätä on punainen ulkorakennus. Nuorisotilamme sijaitsee tuossa punaisessa rakennuksessa, mutta jos väkeä on paljon, siirrymme viettämään nuorteniltaa Kanttorilaan.

6. Nuorten konsertti

Seurakunta järjestää gospel-bändin keikan nuorille
to 14.1. klo 18 Luvian yhtenäiskoulun salissa.
Gospel on musiikkia, jolla on hengellinen sanoma. Gospelartisteja löytyy joka musiikkigenrestä.

Tilaisuus kestää noin tunnin.

7. Nuortenmessu

Kevään nuortenmessut ovat:

Nuortenmessujen ajankohdat päivittyvät myöhemmin!

Jokainen osallistuu nuortenmessuun oman ryhmän Luotoviikonlopun jälkeen. Luotoviikonlopussa on tutustuttu ehtoollisen merkitykseen, joten nuortenmessussa jokainen saa halutessaan osallistua ehtoolliselle.

8. Diakoniapäivä

Taideripari: La 13.2.2021 klo 10-15 Luvian seurakuntakeskuksessa

Kansainvälisyysripari ja Musaripari: La 20.3.2021 klo 10-15 seurakuntakeskus Tapulin salissa

Luontoripari, Luovaripari ja muualla käyvät: La 10.4.2021 klo 10-15 seurakuntakeskus Tapulilla

Diakoniapäivässä kuulemme diakoniasta, harjoittelemme sitä käytännössä, sekä toimimme lipaskerääjinä. Olemme myös ulkona, joten ota mukaan sään mukainen vaatetus! Seurakunta tarjoaa lounaan.

9. Luotoviikonloppu

Jokaisella rippileiriryhmällä on oma ennakkoviikonloppu Luodolla.
Päivät ovat klo 9-15, Luodolle ei jäädä vielä yöksi.

Ennakkoviikonloppujen päivämäärät:
Taideripari: 6.-7.2.2021
Kansainvälisyysripari: 27.-28.3.2021
Musaripari: 10.-11.4.2021
Luontoripari: 8.-9.5.2021
Luovaripari ja muualla käyvät: 22.-23.5.2021

Luotoviikonlopussa tutustumme leirikeskukseen ja leirin sääntöihin, Raamattuun sekä jumalanpalvelukseen ja ehtoolliseen. Seurakunta tarjoaa lounaan molempina päivinä.

Järjestämme leirien vanhempainillan ennakkoviikonlopun sunnuntaina. Huoltajat ovat tervetulleita mukaan viimeisten tuntien ajaksi Luodolle, jonka jälkeen on mahdollisuus tutustua leirikeskuksen tiloihin. Lähetämme tästä tietoa koteihin lähempänä tilaisuutta.

Park 7 -gospelbändi keikalla. 3 miestä laulaa ja soittaa
Park 7 keikalla Tapulissa
Diplomityö, jossa pahville on kirjoitettu ehtoollisen merkityksestä
Diplomityö ehtoollisesta